Pandarve Zeist review: “Heerlijk bruin eetcafé”

pandarve zeist review zeisterkrant

© De Zeisterkrant

Onlangs schoof De Zeisterkrant aan bij Pandarve, een eetcafé in het centrum van Zeist. We proefden de sfeer en populaire gerechten, waaronder spareribs. In deze Pandarve Zeist review delen we onze ervaring.

Pandarve doet de naam eetcafé eer aan: het is een smal donkerbruin café waar mensen aan kleine tafeltjes genieten van hun gerechten. We worden ontvangen door een vriendelijke jongeman, die ons naar een tafel aan de achterzijde van het restaurant begeleidt. Op het hoekje aan een hoge bar.
pandarve interieur
Het interieur van Pandarve © De Zeisterkrant

Sfeer: gezellig, warm en knus

De sfeer bij Pandarve kan omschreven worden als gezellig, warm en knus. Want eerlijk is eerlijk, het restaurant is niet groot. En onze plek is letterlijk gelegen naast de keuken. Hoewel het geen open keuken is, zien we hoe de gerechten bereid worden. Het heeft wel iets.

De barkrukken bij de bar – in het midden van het restaurant – zijn op het moment van ons bezoek leeg. Maar, we kunnen voorstellen dat een volle bar zorgt voor een gezellige atmosfeer bij Pandarve.

Smaak: bourgondisch met een luxe nasmaak

Regelmatig komt Eetcafé Pandarve met een nieuwe menukaart. Toch zijn er een aantal gerechten die blijvertjes zijn. Een kijk op de menukaart maakt het duidelijk: hier kun je bourgondisch genieten. Spareribs, burgers en een groentestoof, om maar wat gerechten te noemen.
We besluiten om te starten met ‘De slakjes van Wietse’. Er wordt een klein pannetje met slakjes in paddenstoelenroomsaus op tafel gezet met een stukje brood. De smaak is heerlijk, zacht en romig.

slakjes pandarve zeist
De slakjes van Wietse © De Zeisterkrant

Als hoofdgerecht bestellen we ‘Spare ribs classic’ en ‘Winterse combinatie’. Wanneer we de spareribs voorgeschoteld krijgen, begrijpen we waarom er ook een kleinere portie besteld kan worden. Het is veel. Heel veel. Dat is alles behalve erg: de spareribs zijn mals en de marinade is lekker zoet.

LEES OOK:
Hopper Zeist review: “Laagdrempelig pizza eten”

spareribs pandarve zeist
Spareribs van Pandarve, een klassieker. © De Zeisterkrant

De Winterse Combinatie, een gerecht wat ten tijden van ons bezoek op de menukaart staat, is een plaatje om te zien. Op het bord ligt biefstuk, een zacht gegaard varkenskoontje met puree van gerookte ui en saus van rode wijn en steranijs. En een uit de bocht gevlogen tomaatje. Een winterse smaak. Genieten.
winterse combinatie pandarve
‘Winterse Combinatie’ © De Zeisterkrant

Na heerlijk te hebben genoten van de hoofdgerechten is er – geloof het of niet – toch nog een beetje ruimte voor het toetje. We kiezen voor de tiramisu. Het ziet er heerlijk uit: een groot stuk tiramisu met een flinke toef verse slagroom. Het trosje aalbessen maakt het een feestelijk fenomeen.

tiramisu pandarve zeist
Tiramisu bij Pandarve © De Zeisterkrant

Prijs: prima voor gerechten van dit kaliber

Tijdens ons bezoek bestelden we het volgende, met bijhorende kosten: Slakjes van Wietse (€ 9,50), Winterse Combinatie (€ 25,50), Spare Ribs Classic (€ 25,50), Tiramisu (€ 8,50) en drie glazen rode wijn (€ 5,80 per stuk). De rekening bedraagt € 86,40. Dit is in onze ogen een prima prijs voor wat we voorgeschoteld kregen.

LEES OOK:
Monterosso review: ‘Waan je even in Italië’

Conclusie Pandarve Zeist review: “Heerlijk bruin eetcafé”

Ons bezoek aan Pandarve hebben we als zeer fijn ervaren. De bediening was vriendelijk, de gerechten kwamen op tijd en niet te snel en het eten was om je vingers bij af te likken. Dat laatste kon: spareribs eet je bij Pandarve lekker met je handen als je dat wil, terwijl iemand tegenover je culinair geniet van een luxueus opgemaakt bord.
Hoewel € 25,50 voor een portie spareribs niet enorm goedkoop is, krijg je echt een enorme hoeveelheid. Hetzelfde geldt voor de Winterse Combinatie: veel lekkers en met zorg bereid. Bij Pandarve kun je bourgondisch genieten met een luxe tintje. Hier schuiven we zeker nog een keertje aan.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?