Hopper Zeist review: “Laagdrempelig pizza eten”

hopper zeist review

Afgelopen weekend schoof De Zeisterkrant aan bij Hopper Zeist. Het restaurant naast het busstation op de hoek bij de Slotlaan staat bekend om haar Napolitaanse pizza’s: pizza’s met een dunne bodem en een knapperige, luchtige rand. Hoe deze pizza’s smaken hoe de sfeer is bij Hopper Zeist? Ontdek het in deze Hopper Zeist review.

Terwijl ik naar Hopper Zeist loop vraag ik me af of het restaurant wel open is. Het gedimde licht geeft van veraf een beeld alsof het restaurant gesloten is. Eenmaal dichterbij blijkt Hopper Zeist wel degelijk geopend: diverse tafeltjes zijn omringd door mensen die genieten van pizza en wijn.

Eenmaal binnen zie ik alleen personeel achterin het restaurant, bij de immense pizza oven. Een medewerker schuift geconcentreerd pizza’s in de oven, terwijl een dame mij vraagt of zij me kan helpen. Na mijn wens te hebben doorgegeven, een tafeltje voor één, geeft zij mij toestemming om een plekje te kiezen.
hopper zeist pizzaoven
De pizza oven achterin het restaurant van Hopper Zeist. © Zeisterkrant

Sfeer: rustig, gemoedelijk en relaxt

Ik plof neer bij een klein vierkant tafeltje voor twee personen. Boven de tafel hangt een sfeerlichtje, wat het een knus plekje maakt. De stoeltjes brengen mij weer even terug naar de basisschool. Het interieur zorgt voor een gemoedelijke en relaxte sfeer.

hopper zeist interieur
Het interieur bij Hoppe Zeist. © De Zeisterkrant

Zoals ik eerder aangaf is er aan de achterzijde van het restaurant een enorme pizza oven te vinden. Verstopt is deze zeker niet: vanaf mijn plekje zie ik het vuur in de oven oplaaien en zie ik pizza’s in en uitgeschoven worden. Je bent hierdoor een klein beetje onderdeel van de keuken. Dat Hopper Zeist trots op deze oven, is een ding dat zeker is.

BEKIJK OOK:
Monterosso review: ‘Waan je even in Italië’

De oven blijkt trouwens ook groot vermaak voor kinderen: een vader staat minutenlang met zijn dochter op z’n schouder te kijken hoe pizza’s op de bodem van de oven geschoven worden. Het interieur is van deze tijd: industrieel, veel groen. Het voelt een beetje aan als een hippe koffiebar.
Smaak: Napolitaans

Dan de smaak, één van de belangrijkste onderdelen van onze restaurant reviews. Bij Hopper Zeist worden pizza’s in Napolitaanse stijl geserveerd. Het gaat hier om pizza’s met een dunne bodem en een luchtige, krokante rand. De pizza die ik voorgeschoteld krijg – een margherita met champignons – voldoet aan deze eisen.

De pizza is niet in gesneden: je krijgt een pizzaschaar om de pizza gemakkelijk in stukken te kunnen knippen.

napolitaanse pizza bij hopper zeist
Bij Hopper Zeist krijg je een schaar om je pizza in stukken te knippen. © De Zeisterkrant

De pizza valt goed: ik zit na afloop niet bomvol en ik heb nog genoeg ruimte voor een toetje. Een tafeltje verder praat een dame vol lof over de tiramisu. Ik kan dan ook niet anders dan deze te bestellen.
De tiramisu is verrukkelijk. Sterker nog: ik vind dit tot nu toe de lekkerste tiramisu die ik in Zeist gegeten heb. Het smaakt naar een authentieke tiramisu uit Italië en wordt geserveerd in een prima portiegrootte.

tiramisu hopper zeist
Tiramisu van Hopper Zeist met mascarpone en koffie uit eigen branderij. © De Zeisterkrant

Bij het eten krijg ik een rode huiswijn geserveerd. Deze Torre Rosso is een aangename aanvulling op de Italiaanse gerechten. Het glas wordt goed vol geschonken. Altijd fijn.

rode huiswijn bij hopper
Een glas Torre Rosso (Torre D’Orti). © De Zeisterkrant

Bediening: aardig en gastvrij

Al vanaf het betreden van het restaurant voel ik me op mijn gemak. De bediening heeft daar het grootste aandeel in. Tijdens het eten komt de dame die mij bedient meermaals vragen of alles naar wens is. Zelfs wanneer mijn lege bord boekdelen spreekt, wordt de vraag gesteld of de pizza naar wens is.
Het is daarbij ook duidelijk dat het personeel onderling goed samenwerkt. Wanneer de dame drie tafeltjes tegelijk aan het serveren is, besluit de pizzabakker – met schort en blauw geblokte theedoek tussen zijn riem – zelf de pizza’s af te leveren. En met de smaak van zojuist kan hij ze prima met gepaste trots voorschotelen.

Wanneer ik vraag om de rekening, vertelt de medewerkster dat ik bij de bar kan betalen. En eenmaal daar snap ik waarom ze dit met een glimlach mededeelde: er staat een klein schoteltje met lekkers op mij te wachten: een proeverij van het huis. Is wat anders dan pepermuntjes.

proeverij hopper zeist
Proeverij bij het afrekenen. © De Zeisterkrant

Prijs: niet ontzettend duur

Tijdens mijn bezoek heb ik een pizza margherita (€ 11) met extra champignons (€ 2,50), twee glazen rode huiswijn (€ 10,40) en een tiramisu (€ 7,50) op. Ik ben in taal € 31,40 kwijt voor een complete maaltijd zonder voorgerecht. Ik zit goed vol, heb anderhalf uur op mijn gemak gegeten en heb genoten. Ik vind deze prijs niet ontzettend duur.
BEKIJK OOK:
Pizza in Zeist: dit betaal je voor een pizza margherita

Conclusie: “Laagdrempelig pizza eten”

Ik ben aangenaam verrast door Hopper Zeist. Het restaurant, op misschien wel op de meest opvallende plek in Zeist, is een goede keuze voor degenen die van Napolitaanse pizza houden. Dus: pizza met een dunnen bodem met een luchtige, krokante rand. Er is sprake van een rustige, relaxte sfeer, waardoor je last minute aan kan schuiven.

Het eten is heerlijk: ik zou alleen voor de tiramisu al terugkeren. In combinatie met de prijs maakt het een aangename keuze om lekker te dineren zonder al teveel kwijt te zijn. Het knippen van pizza’s en de pizzaoven maken het ook een leuk uitje voor gezinnen met kinderen.

Kortom: laagdrempelig genieten van heerlijke pizza’s? Dan moet je bij Hopper Zeist zijn!
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?