Pandarve bij je Thuis recensie: “Bourgondisch uiteten aan de keukentafel”

pandarve bij je thuis recensie

Afgelopen weekend heb ik een maaltijd van Pandarve gegeten. Niet in het restaurant aan de Slotlaan, maar gewoon thuis aan de keukentafel. Ik bestelde namelijk via Pandarve bij je Thuis, de afhaal- en bezorgdochter van het restaurant.

Eerder schoof ik al aan bij Eetcafé Pandarve voor een recensie, een positieve ervaring. Na mijn bezoek was ik benieuwd naar de afhaal- en bezorgdienst van het restaurant. Want, is het net zo ‘bourgoundisch genieten’ als in het bruine eetcafé zelf?

Bestellen: snel en eenvoudig

Wanneer je een bezoekje brengt aan de website van Pandarve kun je kiezen voor ‘bestellen’ of ‘reserveren’. Via de bestelknop krijg je gelijk de menukaart te zien, waar je uit een groot aantal gerechten kunt kiezen die ook op de reguliere kaart staan. Bijvoorbeeld de Spare Ribs Classic.
Ik heb besloten om deze spareribs te bestellen, omdat ik die reeds geproefd heb in het eetcafé zelf. Er is op het moment van bestellen (zondagavond 18.00 uur) sprake van een verwachte bezorgtijd van 40 minuten. Dat is prima.

ZIE OOK:
De Jonckheer Zeist review: “Gastvrij, lekker en gezellig”

Bezorging: op tijd en goede communicatie

Na het bestellen krijg ik gelijk een bevestiging van mijn bestelling in mijn mailbox. Deze e-mail wordt gestuurd vanuit het online bezorgsysteem waar Pandarve gebruik van maakt: Livepepper.com. Op het moment dat de bezorger mijn bestelling onderweg is krijg ik opnieuw een e-mail. Dit keer van OrderLord. En als de bestelling uiteindelijk afgeleverd is krijg ik weer een e-mail van OrderLord: “We hopen dat alles naar wens is en dat we een klein stukje Pandarve op tafel hebben gezet. Geniet ervan“.

Het krijgen van deze e-mailberichten vind ik erg fijn. Zo weet ik zeker dat mijn bestelling door gekomen is en wanneer ik mijn eten dus kan verwachten. Het zou voor Pandarve wellicht wel interessant zijn om de mogelijkheden te bekijken om de afzender naam te veranderen.
Nog even terug naar de verwachte bezorgtijd: deze sluit naadloos aan op de verwachting. Na exact 39 minuten belde de bezorger aan. Het gerecht wordt geleverd in een papieren tas. De spareribs zitten in een aparte box met aluminiumfolie om het warm te houden. Daarnaast ontdek ik verschillende bakjes met sauzen, een kartonnen bekertje met patat en een bakje koolsla.

pandarve bij je thuis spareribs
Zo ontvang ik mijn spareribs © De Zeisterkrant

Smaak: klassieke Pandarve spareribs

Bij het openen van de box weet ik één ding zeker: dit wordt smullen. In de box ligt een enorme hoeveelheid spareribs. En nee, ik overdrijf niet. Om toch wat meer het uiteten gevoel te realiseren, eet ik niet vanuit de box maar heb ik wat spareribs op een bord gelegd, vergezeld met de sausjes, koolsla en patatjes.

pandarve bij je thuis recensie
Een fractie van de hoeveelheid spareribs. © De Zeisterkant

Het is geen kleffe afhaalhap: de spareribs zijn warm, mals en smaken heerlijk. De patatjes zijn wat kouder, maar wel krokant. De koolsla is heerlijk fris. Ik vind het verschil met de maaltijd die ik kreeg toen ik bij Pandarve aanschoof nihil. Hieronder een foto wat ik toen voorgeschoteld kreeg.
spareribs pandarve zeist
De spareribs die je in het restaurant krijgt. © De Zeisterkrant

Prijs: prima voor wat je krijgt

Voor mijn portie spareribs betaal ik € 24, dat is ietsjes minder dan wanneer je ze bestelt in het eetcafé zelf (€ 25,50). Dit is natuurlijk veel geld voor een bezorgmaaltijd voor één persoon. Als ik echter kijk naar de portie en hoe Pandarve bij je Thuis er alles aan doet – je krijgt er zelfs een zakje snoepjes bij die je normaal gesproken krijgt bij het afrekenen – om er thuis een eetcafé van te maken, is het in mijn ogen een prima prijs.

bezorging pandarve bij je thuis
Snoepjes, een leuke extra. © De Zeisterkrant

Conclusie: bourgondisch uiteten aan de keukentafel

De vorige recensie van Eetcafé Pandarve eindigde ik met “Bij Pandarve kun je bourgondisch genieten met een luxe tintje“. Deze ervaring met Pandarve bij je Thuis komt nagenoeg overeen, alleen dat de restaurantbeleving ontbreekt.

Heb je zin in een flinke maaltijd van goede kwaliteit, maar heb je geen zin om de deur uit te gaan? Dan is het zeker de moeite waard om eens de klassieke spareribs van Pandarve bij je Thuis te bestellen!
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?