Ibuku Zeist recensie: vers, snel en smaakvol

toko ibuku zeist recensie

Sinds enige tijd biedt Toko Ibuku aan de 1e Hogeweg in Zeist verse maaltijden aan. Indonesische gerechten die je zelf kunt samenstellen, mee kunt nemen en thuis op kunt warmen. Tijd om zo’n maaltijd samen te stellen en eens te proeven.

Achterin de winkel ontdek je de afhaalservice: drie medewerkers zijn druk bezig. De een schept bakjes vol, de ander komt met een grote bak sajour lodeh aangelopen en weer een ander pakt de telefoon op. Het is spitsuur. Achter mij staat een medewerker van Thuisbezorgd.nl te wachten. Je kunt dus blijkbaar ook je gerechten thuis laten bezorgen.

Vlees, groenten en basisgerechten

Wanneer ik aan de beurt ben heb ik keuze uit verschillende menu’s: zo kun je er voor kiezen om één vleesgerecht en één soort groente te kiezen of twee vleesgerechten en twee groenten. Ik kies natuurlijk voor het laatste: daging rendang, daging smoor, roerbak kouseband en roerbak tjap tjay. Als basis kies ik voor mihoen.
De medewerker schept met een grote lepel mijn bakje vol. Een iets te grote lepel, want ze tikt zo nu en dan wat van de lepel af om te voorkomen dat er teveel in mijn bakje terecht komt. Het bakje wordt vervolgens geseald en er wordt een sticker met de prijs opgeplakt. Alsof hij net uit de schappen komt. Ik reken af bij de kassa.

toko ibuku afhaalmaaltijd

Opwarmen en proeven maar

Tijd om de maaltijd op te warmen. Je kunt het bakje in de magnetron opwarmen: een paar gaatjes in de folie prikken en 4 a 5 minuten op de hoogste stand, aldus de medewerker. Ik doe wat me gezegd is en vier-en-een-halve-minuut later neem ik mijn eerste hap van een lekker warm maaltje.

toko ibuku zeist maaltijd

Ik proef direct dat het allemaal erg vers is. De groenten is knapperig, de mihoen is smaakvol en het vlees is heerlijk mals. Doordat het bakje opgedeeld is in verschillende secties – een aparte voor de basis, groenten en vleesgerechten – kan ik alles goed los van elkaar proeven. Op de helft schep ik alles over in één compartiment.
toko ibuku rendang

Prijs: prima voor een maaltijd als deze

Nu ik alles geproefd heb en de hoeveelheid heb ervaren, kan ik wat zinnigs zeggen over de prijs. Een maaltijd als deze kost € 13,50. Dat is voor een Indonesische afhaalmaaltijd een prima prijs: ik haalde vaak af bij Anak Blitar in Hoofddorp en daar kostte een vergelijkbaar afhaalmenu € 15,00. Daar was de portie wel iets groter.

ZIE OOK:
Pandarve bij je Thuis recensie: “Bourgondisch uiteten aan de keukentafel”

Conclusie: vers, snel en smaakt naar meer

Wanneer je lekker iets wil afhalen, maar geen zin hebt in een kleffe hap, zijn de afhaalmaaltijden van Toko Ibuku een antwoord. De gerechten worden snel klaargemaakt, je kunt het helemaal zelf samenstellen én het is allemaal super vers. Doordat je bij Toko Ibuku keuze hebt uit verschillende gerechten, is het interessant om hier vaker af te halen. Zo kun je telkens een ander menu samenstellen.

Ga minimaal voor de optie met twee vleesgerechten en twee groenten als je het als avondeten wilt nuttigen; kleinere porties zijn waarschijnlijk te weinig voor je.
ZIE OOK:
Fusion Restaurant Mido Zeist review: ‘All You Can Eat van goede kwaliteit’

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?