Fusion Restaurant Mido Zeist review: ‘All You Can Eat van goede kwaliteit’

restaurant mido zeist review

Beeld: De Zeisterkrant schoof aan bij restaurant Mido in Zeist. © De Zeisterkrant

Afgelopen weekend was het weer tijd voor een review: we schoven aan bij Mido, een fusion restaurant in Zeist. Bij het restaurant, dat gevestigd is in het prachtige oude postkantoor van Zeist, kun je onbeperkt genieten van diverse gerechten met het ‘Grenzeloos Genieten Menu’. We brachten een bezoekje en beschrijven onze ervaringen in deze Restaurant Mido Zeist review.

Na het binnenstappen van het statige gebouw van het oude postkantoor van Zeist zien we als eerst een grote bar met blauwe verlichting. Genoeg ruimte om even plaats te nemen voor een welkomstdrankje als je iets te vroeg bent. In ons geval blijkt een half uur te vroeg geen enkel probleem: we worden gelijk door een medewerker naar onze plek begeleidt, waarna zij vraagt of we bekend zijn met het concept.
restaurant mido zeist bar
De grote bar aan de voorzijde van het restaurant. © De Zeisterkrant

Bij Mido kun je gerechten los bestellen, maar heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor het Grenzeloos Genieten Menu. Voor een vast bedrag kun je onbeperkt genieten van alles van de kaart – exclusief desserts, daarvoor betaal je een kleine toeslag – zonder tijdslimiet.

Sfeer: modern en luxueus

Na het besluit om grenzeloos te genieten en inmiddels een drankje rijker kunnen we rustig om ons heen kijken en de sfeer in ons opnemen. Er heerst rust: geen luide muziek, genoeg ruimte tussen de tafeltjes en zachte verlichting. Als sinds het betreden van het restaurant lijkt de snelheid anderhalf keer vertraagd te zijn, wat straks ten goede zal komen bij het normaal zo gehaaste all you can eat concept.

De inrichting van het restaurant is van deze tijd en past erg goed bij de opmaak van de gerechten die we later voorgeschoteld zullen krijgen: met oog voor detail is er gekeken naar kleurcombinaties en samenstellingen. Er is sprake van een semi-openkeuken. Aan de achterzijde van het restaurant geven koks de gerechtjes door aan het personeel door de wand. Om de rust in het restaurant te bewaren is er een wand tussengeplaatst.
openkeuken mido zeist
Een glimlachende kok schuift met trots gerechten richting de bedienden. © De Zeisterkrant

Bediening: snel, maar niet gehaast

De gedachte van een all you can eat concept gaat vaak gepaard met snelheid. Denk bijvoorbeeld aan sushi-restaurants waar ja enkele minuten na een klik op een gerecht via een tablet al een bord voorgeschoteld krijgt. Bij Mido is dit een heel ander verhaal.

Door de kaart omhoog te zetten geef je aan dat je een bestelling door wil geven. Constant passerende bedienden pauzeren dan bij je tafel om de bestelling op te nemen. Je kunt ervoor kiezen om de naam van het gerechtje door te geven of simpelweg het nummertje voor het gerecht op te noemen.

kaart omhoog bij mido zeist
Door de kaart omhoog te zetten, geef je aan dat je wil bestellen. © De Zeisterkrant

Na het opnemen van de bestelling komt de vraag of alles nog naar wens is. Elke keer weer. Net zo vaak als de vraag of we de stokjes willen houden, omdat deze per ongeluk op de borden liggen die telkens opgehaald worden om ruimte te maken voor de nieuw komende gerechten. We kunnen ons voorstellen dat het personeel hier gek van wordt, maar een grote glimlach verbergt de mogelijke irritatie en doet ons vermoeden dat het niet erg is.
Je kunt ervoor kiezen om bij elke bestelling twee tot drie gerechtjes door te geven. Eentje kan natuurlijk ook. De gerechten komen niet allemaal tegelijk: pas als het ene gerecht op is, komt de volgende. Het tempo is goed: niet te snel, niet te langzaam.

BEKIJK OOK:
‘T Jagershuys Zeist review: ‘Een waar pannenkoeken walhalla’

Smaak: onverwacht lekker en mooie opmaak

Mido is een fusion restaurant. Bij fusion is er sprake van een stijl van koken met een fusie van culinaire stijlen of kooktechnieken. De kaart van Mido is dan ook gevuld met een mix van gerechten van de Westerse en Oosterse keuken. Van eendenloempia’s tot seranoham met meloen en van steak tartaar tot sushi maki met geflambeerde zalm.

gerechten mido zeist
Eendenloempia’s en Wakame salade. © De Zeisterkrant

Tijdens ons bezoek hebben we een breed scala aan gerechtjes besteld. De smaak was over het algemeen erg goed: je merkt dat er verse ingrediënten gebruikt worden. En ook de opmaak van de gerechten is een waardevolle toevoeging aan de smaaksensatie.
dimsum mix fusion restaurant zeist
Opmaak van de Dimsum mix. © De Zeisterkrant

In totaal zijn er 53 verschillende gerechten te bestellen, onderverdeeld in de volgende categorieën: salades, kouden gerechten, sashimi, sushi, soepen, vis, vlees en vegetarische gerechten. Daarnaast zijn er ook nog bijgerechten als salade of een bakje patat te bestellen.

Prijs: het is met meer dan waard

Niet heel onbelangrijk is de prijs. Zoals we in het begin van deze review aangaven heb je bij Mido de keuze om de gerechten los te bestellen of om te gaan voor een onbeperkt gangen diner. In dat geval betaal je € 37.50 op maandag tot en met donderdag en € 39,50 per persoon in het weekend of feestdagen.

Los van het gevoel om lekker onbeperkt te kunnen eten, is het natuurlijk ook interessant om te onderzoeken of het financieel loont om te kiezen voor het Grenzeloos Genieten Menu. Tijdens onze review hielden we de prijzen van de gerechtjes bij die we bestelden. In totaal hebben we vier rondes besteld, waar we bij elke ronde twee gerechten hebben doorgegeven. We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk gevarieerd te bestellen voor een zo eerlijk mogelijk onderzoek.
Voor twee personen hebben we in totaal – los van het dessert en de drankjes – voor € 137,50 aan gerechten besteld. Dit is veel meer dan de twee keer € 39,50 per persoon (wij waren aanwezig op zondag), wat neer komt op € 79,-. Dus ja: als je van plan bent om te dineren, is het slim om het onbeperkt gangen menu te overwegen.

Conclusie: onbeperkt genieten van gerechten van hoge kwaliteit

Bij Fusion Restaurant Mido kun je lekker en rustig genieten van een onbeperkt gangen menu. De gerechtjes hebben de juiste portie om veel verschillende gerechtjes te kunnen bestellen. Als je veel trek hebt is het zeker aan te raden om te kiezen voor het Grenzeloos Genieten Menu: dat is financieel daadwerkelijk de moeite waard.

De kwaliteit van de gerechten is goed. Je proeft dat er gebruik gemaakt wordt van goede en verse ingrediënten. De passie van de koks proef je niet alleen, maar zie je ook terug op het bord. Mido is een aanrader voor degenen die onbeperkt culinair willen genieten op hoog niveau.
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?