Koningsdag Zeist 2024: een overzicht van activiteiten

koningsdag zeist 2024

Beeld ter illustratie © Canva

Op 27 april 2024 is het weer Koningsdag. In Zeist zijn er verschillende activiteiten en evenementen om de verjaardag van de Koning te vieren. Zo is er een evenement in het centrum van Zeist en is er weer een traditionele rommelmarkt.

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Zeist tijdens Koningsdag? De Zeisterkrant zet de evenementen op een rij.
Oranjemarkt: Koningsdag rommelmarkt in Zeist

Net als voorgaande jaren zal er weer rommelmarkt plaatsvinden in het centrum van Zeist. Op het Emmaplein kun je tussen tweedehands spulletjes snuffelen tijdens de Tweedehandsmarkt. En het marktplein zal het terrein zijn voor de kinderen met tweedehandsartikelen.

Braderie op de Slotlaan

Op de Slotlaan zal tijdens Koningsdag weer een braderie te vinden zijn. “Tussendoor kom je allerlei muziek tegen en op ’t Rond zijn er de verenigingen in de muziektent. Een dag vullend uitje voor het hele gezin!”, meldt de organisatie.

Oranjeterras Pandarve

Bij EetcafĂ© Pandarve wordt ook een feestje georganiseerd. Anders dan voorgaande jaren, vanwege aangescherpte veiligheidseisen. Toch belooft het wederom een gezellige boel te worden op het terras van het eetcafĂ©. Er zijn barretjes, er is muziek. “Een heerlijke sfeer bij Pandarve waar we gezellig met elkaar proosten op de Koning en op elkaar!“, aldus Pandarve.
ZIE OOK:
Gemeente over evenement bij Pandarve: ‘Door omvang succes veiligheidsgrens bezoeker bereikt’

Zeist Open Air in het centrum van Zeist

Op Koningsdag zaterdag 27 april 2024 wordt Zeist Open Air georganiseerd in Zeist. Het evenement is geheel gratis toegankelijk en vindt plaats in het centrum van Zeist, ter hoogte van de 1e Hogeweg. Bezoekers kunnen genieten van live muziek van onder meer Monique Smit.

Koningsdag bij Restaurant Bell’s

Bij Restaurant Bell’s wordt ook de verjaardag van de Koning gevierd. Luister naar live optredens van diverse bandjes en een DJ onder het genot van broodjes en drankjes van de buiten bar. “Kom langs en vier het feest met ons!“, aldus het restaurant.

Oranjeconcert in de Oosterkerk

In de Oosterkerk in Zeist vindt de 33ste Traditionele Oranjeconcert plaats tijdens Koningsdag, door stadsorganist Willem Harold Boog. De aanvang is 20.00 uur.
Meer evenementen in Zeist tijdens Koningsdag 2024?

Hebben we een feestje, evenement of activiteit tijdens Koningsdag in Zeist over het hoofd gezien? Tip de redactie!

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?