Ophef over nieuwe veiligheidseisen voor Koningsdagfeest bij Pandarve: petitie en schriftelijke vragen

pandarve-zeist

© De Zeisterkrant

Er is veel ophef ontstaan over het Koningsdagfeest bij Pandarve. Het jaarlijks terugkerende evenement kan niet doorgaan zoals het eetcafé dit gepland had. Volgens Pandarve maken externe veiligheidsadviezen het onmogelijk.

Helaas moeten we jullie met een bezwaard hart meedelen dat ons gebruikelijke Koningsdag-evenement dit jaar niet kan doorgaan zoals gepland. Externe veiligheidsadviezen maken het ons onmogelijk onze geliefde rol als verbindend dorpsfeest te vervullen“, meldt Pandarve.
Het eetcafĂ© meldt dat er onder meer drie meter hoge hekken geplaatst moeten worden en spreekt over schijnveiligheid: “De voorgestelde veiligheidsmaatregelen bieden geen ruimte voor maatwerk, negeren het succes van voorgaande jaren en schetsen slechts een schijnveiligheid die onze kernwaarden van verbinding, openheid en gemeenschapszin verwaarloost. Drie meter hoge hekken passen voor ons niet bij het dorpse karakter dat ons evenement heeft.”

Pandarve is niet tot een compromis gekomen, wat betekent dat het evenement niet door gaat zoals zij dit altijd hebben georganiseerd. “Dit raakt ons diep; het voelt als een persoonlijke klap om het vertrouwen te verliezen om deze verbindende taak te mogen vervullen.”

Petitie

Naar aanleiding van de mededeling van Pandarve is er online en petitie gestart. Deze wordt massaal gedeeld op social media. Ook lokale ondernemers, waaronder Vishandel Vossole en modezaak Wai Wurrie, steunen de petitie en delen deze met haar volgers.
De petitie, die hier te vinden is, is op het moment van schrijven al ruim 400 keer ondertekend.

Vragen aan het College van B&W

Ook op politiek niveau wordt er gesproken over de situatie. Seyst.Nu heeft laten weten schriftelijke vragen voor te leggen en hoopt hiermee alsnog tot een oplossing te komen: “EetcafĂ© Pandarve draagt al sinds jaar en dag op een geweldig feestelijke manier bij aan de invulling van een geslaagde Koningsdag. Jong en oud geniet, precies wat we willen. Seyst.NU zal deze vragen aan het College van B&W voorleggen en wij hopen dat we toch nog tot een oplossing kunnen komen“, aldus Seyst.Nu.

De Zeisterkrant heeft de gemeente om een reactie gevraagd, maar deze nog niet ontvangen.
ZIE OOK:
Zeist Open Air Koningsdag 2024: alles wat je moet weten

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?