Extra voetbalvelden KNVB ‘onaanvaardbaar’ voor Dierentehuis Zeist

dierentehuis zeist

Dierentehuis Zeist © De Zeisterkrant

Voor Dierentehuis Zeist is de uitbreiding van de twee voetbalvelden van de KNVB niet aanvaardbaar. Dat meldt het dierentehuis op haar Facebookpagina. Ook heeft het dierentehuis een brief gestuurd aan het college van B en W en de gemeenteraad

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat KNVB mag uitbreiden met twee voetbalvelden. Een grote teleurstelling voor Dierentehuis Zeist, die al eerder aan de bel trok om de uitbreiding te voorkomen.
Tot onze grote teleurstelling namen we kennis van het voornemen van het college om de aanleg mogelijk te maken van twee sportvelden direct grenzend aan het Dierentehuis Zeist“, klinken de eerste zinnen van de brief die het dierentehuis naar de gemeenteraad heeft gestuurd.

ZIE OOK:
CDA Zeist doet ‘ultieme poging’ om Winter Wonderland Zeist tóch door te laten gaan

Volgens Dierentehuis Zeist is de aanleg van deze sportvelden niet te verenigen met de zorg voor de dieren die verblijven in het dierentehuis: “Het welzijn van de dieren zal er ernstig door worden aangetast“.

Verderop in de brief verzoekt het dierentehuis het college om het voornemen van de aanleg van de extra voetbalvelden te heroverwegen. De complete brief is gepubliceerd op de Facebookpagina van Dierentehuis Zeist.
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?