CDA Zeist doet ‘ultieme poging’ om Winter Wonderland Zeist tóch door te laten gaan

cda winter wonderland zeist

Ter illustratie. © Canva

Als het aan CDA Zeist ligt gaat Winter Wonderland Zeist dit jaar gewoon door. Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat het jaarlijks terugkerende evenement dit jaar is afgelast. CDA Zeist spreekt over een oprecht gemis voor Zeist, nam contact op met de ondernemer en zal dit op het eerste moment dat de gemeenteraad bij elkaar komt aan de orde stellen.

De politieke partij nam, nadat het nieuws naar buiten kwam dat Winter Wonderland dit jaar niet niet zal plaatsvinden, contact op met ondernemer achter het jaarlijks terugkerende evenement. “Uit dit contact is gebleken dat de vergunning op reguliere wijze is verstrekt. Maar zijn er een tweetal zaken die niet geregeld konden worden. Dit naast de begrijpelijke wens van de ondernemer om al in een veel vroeger stadium tot overeenstemming te komen”, aldus CDA Zeist op haar website.
ZIE OOK:
Winter Wonderland Zeist 2023 afgelast

Het eerste punt zou de bijdrage vanuit de gemeente zijn voor het beschikbaar stellen van schoolschaatsen en het tweede punt de stroomvoorziening. De politieke partij wil dat het schoolschaatsen net als de voorgaande jaren door de gemeente wordt bekostigd en stelt dat de gemeente zorgt voor een extra stroomvoorziening voor de warenmarkt.

Op 24 oktober, wanneer de gemeenteraad weer bij elkaar komt, zal het CDA Zeist een beroep doen aan het college de toezegging te doen dat deze twee punten opgelost worden. “Als deze toezegging op 24 oktober door het college wordt gedaan, heeft de ondernemer het CDA Zeist aangegeven alsnog het event Winterwonderland Zeist te organiseren“, benadrukt de politieke partij.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?