Dit waren de meest gelezen artikelen van De Zeisterkrant in 2023

2023 meestgelezen artikelen zeisterkrant

Gratis schoenen bij de opening van Van Haren, de komst van de crompouce én de aankondiging van de nieuwe burgemeester. Tijd om de meest gelezen artikelen van De Zeisterkant in 2023 op een rij te zetten. Een top 10!

Gratis paar schoenen tijdens opening Van Haren Zeist

Op zaterdag 26 augustus 2023 opende Van Haren schoenen officieel haar deuren in Zeist. De schoenenwinkel kwam met een speciale openingsactie: de eerste 50 klanten kregen een gratis paar schoenen. Ruim voor de openingstijd stonden mensen in een lange rij te wachten. Bekijk ook bovenstaande video die De Zeisterkrant maakte.

Opening van kledingwinkel RokjeKlokje in de Slotlaan

rokjeklokje officieel geopend
© De Zeisterkrant

Op 6 oktober opende RokjeKlokje haar vestiging aan de Slotlaan. Met een hapje en een drankje konden mensen kennismaken met het assortiment van de kledingwinkel. Het nieuwsartikel bereikte veel mensen en een video op ons TikTok-kanaal werd zelfs gezien door meer dan 16.000 mensen.
Het programma van Smartlappenfestival 2023

zeister smartlappenfestival groot succes
© De Zeisterkrant

Ook in 2023 werd weer het Smartlappenfestival georganiseerd. Deze tweede editie vond plaats op zaterdag 28 en zondag 29 oktober. Veel horecazaken deden mee met het festival, waarbij bezoekers veelal gebruik maakten van het programma dat wij publiceerden.

Enorme legostad met nagebouwde incidenten

lego incidentencity zeist
© Canva

In de herfstvakantie was er vanwege de Nationale Brandpreventieweken een enorme LEGO stad te bewonderen met nagebouwde incidenten. In de passage bij Belcour Zeist was de stad te zien, waarbij kinderen op een leuke en leerzame manier konden leren hoe je je woning brandveilig kunt maken.

Onderzoek: Zeist in top 10 meest onveilige gemeenten om te fietsen

zeist fietsveiligheid
© De Zeisterkrant

In een onderzoek dat Independer met De Zeisterkrant deelde, bleek dat Zeist in de top 10 minst veilige Utrechtse gemeenten om te fietsen stond. Met 6.9 fietsongevallen per 10.000 inwoners belandde Zeist op de negende plek in de lijst.
Bekendmaking nieuwe burgemeester Joyce Langenacker

joyce burgemeester zeist
© De Zeisterkrant

Op donderdagavond 30 november werd bekendgemaakt wie als nieuwe burgemeester van Zeist voorgedragen wordt. Het was Joyce Langenacker, die hiermee Koos Jansen opvolgt die na 18 jaar vertrekt als burgemeester. Langenacker, die op het moment van schrijven nog burgemeester is Ouder-Amstel, heeft veel bestuurlijke ervaring op lokaal niveau als raadslid en wethouder in Haarlem.

Bestrating wegdek voor gemeentehuis tijdelijk vervangen door laag asfalt

Op 9 november 2023 werd de bestrating van het wegdek voor het gemeentehuis vervangen door een laag asfalt. Het gaat om een tijdelijke oplossing, om de gemeente wat tijd te geven om een ander soort bestrating te vinden. We reden een rondje op Het Rond.

Komst van de populaire crompouce in Zeist

crompouce in zeist kopen
Ook bij Echte Bakker Kees van der Woerd zijn de lekkernijen vanaf nu verkrijgbaar © M. van der Woerd

‘Crompoucen’ ging in heel Nederland als warme broodjes over de toonbank. Ook in Zeist werd er ingespeeld op deze populaire TikTok hit, een kruising tussen een croissant en een tompouce. Diverse bakkers, supermarkten en oliebollenkramen begonnen met de verkoop van de crompouce.
Dieven stelen voor duizenden euro’s bij de Kruidvat

politie zeist
© De Zeisterkrant

Op 22 juli 2023 vond er een diefstal plaats bij de Kruidvat aan de Voorheuvel in Zeist. Twee mannen stolen voor duizenden euro’s aan make-up producten mee. Via De Zeisterkrant werd een politieoproep gedeeld met de vraag of mensen de twee mannen herkenden.

Rijbewijs controle eindigt met langdurige celstraf

Op zaterdag 30 september 2023 hielden agenten van Politie Zeist een 45-jarige automobilist staande, waarna bleek dat hij nog een onherroepelijke gevangenisstraf open had staan van 20 jaar vanwege een veroordeling van een levensdelict in Italië. De man werd ingesloten en overgeleverd aan de autoriteiten in Italië.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?