Joyce Langenacker wordt voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Zeist

joyce burgemeester zeist

Joyce Langenacker wordt voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Zeist. Dat werd op donderdagavond 30 november bekendgemaakt door de gemeenteraad. Langenacker volgt hier mee Koos Janssen op die na 18 jaar vertrekt als burgemeester.

De aanbeveling van Joyce Langenacker wordt met advies van de commissaris van de Koning naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) gestuurd. De minister toetst of de aanbeveling aan alle wettelijke eisen voldoet en laat de kandidaat screenen door de Algemene Inlichtingen – en Veiligheidsdienst (AIVD).

ZIE OOK:
Wie wordt de nieuwe burgemeester van Zeist?

De minister van BZK zal vervolgens spreken met Joyce Langenacker, waarna de voordracht behandeld wordt in de ministerraad. De minister draagt Langenacker voor benoeming voor aan de koning, waar de Koning de burgemeester benoemt bij Koninklijk Besluit. Gemeente Zeist verwacht dat dit rond de jaarwisseling zal zijn.
ZIE OOK:
Burgemeester Koos Janssen sluit woning vanwege grote hoeveelheid harddrugs

Naar alle verwachting wordt de nieuwe burgemeester eind januari volgend jaar in een raadsvergadering be├źdigd door de commissaris van de Koning.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?