Herfstvakantietip in Zeist: bewonder een enorme LEGO stad met nagebouwde incidenten

lego incidentencity zeist

Ter illustratie © Canva

Van maandag 16 tot en met zaterdag 21 oktober 2023, tijdens de Nationale Brandpreventieweken, kun je in de passage bij Belcour Zeist een enorme LEGO stad bewonderen met nagebouwde incidenten. Op een leuke en leerzame manier kun je leren hoe je je woning brandveilig kunt maken. Het evenement is geschikt voor alle leeftijden en gratis te bezoeken.

In de provincie Utrecht vinden jaarlijks ongeveer 400 woningbranden plaats. De LEGO ‘Incidentencity’ is een van de acties tijdens de Nationale Brandpreventieweken om aandacht te richten op het voorkomen van brand in je eigen woning.
In onze LEGO stad zijn met meer dan 250.000 legosteentjes incidenten in Nederland nagebouwd, waarbij de hulp van de brandweer nodig was. Terwijl je tussen de LEGO bouwwerken zoekt naar de verborgen zin, leer je op een leuke en leerzame manier hoe je zo jouw huis brandveilig kunt maken“, aldus Brandweer Zeist.

ZIE OOK:
Veiligheidsmarkt op het Emmaplein op 7 oktober

LEGO Incidentencity is te bewonderen van maandag 16 tot en met zaterdag 21 oktober 2023. Geopend op maandag van 12.00 tot 17.00 uur en van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?