Binnenkort nieuwe demonstratieruimte over duurzame energie in de Slotlaan

grijs naar groen zeist

In het eerste kwartaal van 2024 komt er een demonstratieruimte over duurzame energie in het centrum van Zeist. In deze ruimte worden oplossingen rond isolatie en duurzame energie getoond. De demonstratieruimte, genaamd ‘Grijs Naar Groen’ zal onderdak vinden aan de Slotlaan 279.

Op het moment van schrijven staat de demonstratieruimte nog in Houten. “Vanuit deze plek krijgen inwoners van Bunnik, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug en Houten al jarenlang onafhankelijke voorlichting over isolatie en duurzame energie. De gemeente Zeist neemt nu ook een deel van de financiering op zich, waardoor ook inwoners van Zeist gebruik kunnen maken van de diensten van Grijs Naar Groen“, meldt Gemeente Zeist.

Ook het Zeister energieloket ‘Mijn Groene Huis’ gaat een rol spelen in de demonstratieruimte: deze zal namelijk onderdak vinden in de nieuwe locatie. “Door de samenwerking zal de nieuwe locatie vaker open zijn dan het huidige Energiecentrum van Mijn Groene Huis op de Slotlaan 300“, benadrukt de gemeente.
ZIE OOK:
Gemeente Zeist ondertekent afspraken voor duurzame woningbouw

De precieze openingsdatum van de nieuwe locatie wordt in het eerste kwartaal van 2024 bekendgemaakt. Tot die tijd kunnen inwoners van Zeist nog gewoon terecht bij Mijn Groene Huis aan de Slotlaan 300.

ZIE OOK:
Gemeente Zeist nodigt inwoners uit om mee te denken over duurzame energie

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?