Gemeente Zeist nodigt inwoners uit om mee te denken over duurzame energie

duurzame energie gemeente zeist

Beeld: ter illustratie. ┬ę Canva

Gemeente Zeist nodigt inwoners uit om mee te denken over duurzame energie. Er vinden vier bijeenkomsten plaats, waarbij inwoners idee├źn kunnen delen om het energieverbruik terug te dingen.

Tijdens zogeheten meedenkbijeenkomsten gaat de gemeente in gesprek met inwoners over duurzame elektriciteit. De gemeente – die het doel heeft om 2030 al een derde van de Zeist benodigde hoeveelheid energie op duurzaam wijze op te wekken – hoort ook graag idee├źn aan over hoe zij dit het beste kunnen doen.
Opwekken van duurzame energie wordt steeds belangrijker. Het helpt om klimaatopwarming te beperken en draagt bij aan een prettige en gezonde leefomgeving voor ons allemaal, nu en in de toekomst“, meldt de gemeente Zeist. In deze tijd is het zelfs nog meer van belang, meent ze: “Bovendien hebben we te maken met stijgende energieprijzen en de oorlog in Oekra├»ne: dat maakt de noodzaak van betaalbare en duurzame energie nog groter.”

LEES OOK:
College van B&W laat onderzoek uitvoeren naar koop en verkoop Joods vastgoed in Zeist

De bijeenkomsten vinden plaats in het gemeentehuis op maandag 12 september van 19.30 tot 21.30 uur, woensdag 19 september van 19.30 tot 21.30 uur, maandag 19 september van 15.00 tot 17.00 uur en woensdag 21 september van 19.30 tot 21.30 uur.

Om de bijeenkomsten bij te wonen dien je je aan te melden, wat mogelijk is tot en met 7 september via de website van de gemeente Zeist.
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?