‘T Jagershuys Zeist review: ‘Een waar pannenkoeken walhalla’

't jagershuys zeist review

Beeld: De Zeisterkrant schoof aan bij ‘T Jagershuys in Zeist. © De Zeisterkrant

Zondagavond 11 september is De Zeisterkrant aangeschoven bij restaurant ‘T Jagershuys in Zeist. Het restaurant staat bekend om haar enorme pannenkoeken menukaart. Van een pannenkoek met warme beenham van de plaat tot een basis pannenkoeken met stroop en poedersuiker. We proefden de sfeer, de pannenkoeken en de service.

Via het terras aan de achterzijde van het restaurant worden we ontvangen door een vriendelijke knul. Na de vraag onder welke naam we gereserveerd hebben – je moet reserveren voor specifieke tijdsvakken – krijgen we de vraag voorgeschoteld of we binnen of buiten willen zitten. Om de sfeer beter te proeven, besluiten we om binnen een plaatsje te zoeken.
Sfeer: geen authentieke, maar moderne pannenkoekenboerderij

Hoewel we een authentieke boeren pannenkoekenboerderij zouden verwachten met rode boerenzakdoeken – in deze tijd misschien met een andere betekenis – en handgeknoopte tafelkleden, komen we terecht in een modern pannenkoekenrestaurant. Mooie verlichting, heel veel groen en hout met een industrieel sausje.

't jagerhuys zeist interieur
Een kijkje binnen bij restaurant ‘T Jagershuys. © De Zeisterkrant

Het plekje waar we gaan zitten geeft uitzicht op een open keuken. Twee koks (lees: pannenkoekenbakkers) staan met opgestroopte mouwen pannenkoeken te flippen. Obers vliegen voorbij met bestellingen en roepen ingrediënten op alsof het bingo is: “Spek, appel, champignons!“. Je zou het bijna niet denken, maar de bakkers nemen de nieuwe bestelling in zich op, terwijl ze gewoon doorgaan met het omdraaien van pannenkoeken en het invetten van pannen.

Bediening: veel gezichten, vriendelijk en op tijd

Bij restaurant ‘T Jagershuys lijken bedieningsmedewerkers geen eigen gebied te hebben. Tijdens ons bezoek zijn we geholpen door vier verschillende medewerkers. En dan hebben we het niet over de knul die ons zojuist ontving of de medewerker die ons later op de avond buiten onder een overkapping aan het einde van ons bezoek de rekening zou laten betalen.
bediening 't jagershuys zeist
De bediening geeft bestellingen door aan de pannenkoekenbakkers. © De Zeisterkrant

Gek genoeg krijgen we onze pannenkoeken eerder dan het bestek. Even afvragend of het hier de bedoeling is dat je de pannenkoek ouderwets oprolt en hem met je handen op mag eten, wordt het gemis gelukkig snel opgemerkt door een medewerker. Vork en mes worden bezorgd, evenals onze drankjes die keurig met het logo van het glas naar ons toegedraaid worden.

Smaak: een goede basis, die je zelf kunt verrijken

De smaak bij ‘T Jagerhuys beoordelen blijkt een uitdaging. Met een enorme menukaart en ingrediënten waarmee je je bestelling nog dat ene extra tintje kan geven zijn het aantal variaties eindeloos. Om de smaak goed te ervaren besluiten we om een basis pannenkoek en een custom pannenkoek te bestellen: eentje met appel, champignons, gember en spek.

pannenkoek jagershuys zeist
Een basis pannenkoek zonder toeters en bellen. © De Zeisterkrant

De pannenkoek is zoals je van een echte Hollandse pannenkoek mag verwachten. Niet te dun, niet te dik. Niet te groot, niet te klein. Niet te donker, niet te licht. Aan de basis pannenkoek kan dus vrij weinig mis gaan.
De custom pannenkoek is ook om te smullen. De ingrediënten zijn goed meegebakken en door de pannenkoek heen geweven. Zo ontdek je bij het doorsnijden van de pannenkoek opeens een half verdronken champignon of wordt je op het laatst nog verrast door een verdwaald reepje spek.

pannenkoek bij 't jagershuys zeist
Een pannenkoek met champignons, appel, spek en gember. © Zeisterkrant

Prijs: prima in vergelijking met andere pannenkoekenrestaurants

Dan komen we uit bij de rekening. In een eerder overzicht maakte De Zeisterkrant al een overzicht met wat je gemiddeld kwijt bent voor pannenkoeken eten in Zeist. Met een prijs van € 7.50 voor een basis pannenkoek is dat prima. Ja, je haalt bij de supermarkt een pak pannenkoekenmix voor de helft van het geld voor een flinke stapel pannenkoeken, maar hé: we zitten in een restaurant.

Voor extra ingrediënten kun je je pannenkoek flink verrijken. Niet alleen in smaak, maar ook in prijs: per extra ingrediënten betaal € 1.50 oplopend tot € 3.50. De custom pannenkoek kostte € 19.65. (€ 7.50 (basis) + € 3.50 (spek) + € 2.75 (appel) + € 2.95 (gember) + € 2.95 (champignons)). En ja, dat is dan wel weer een flink verschil met de basis pannenkoek van € 7.50. Maar goed, we hebben hier dan wel te maken met een rijk belegde pannenkoek die door kan komen als een volwaardige maaltijd, waar je na afloop vol van zit.
Het betalen van de rekening vond in ons geval buiten plaats. Het zesde gezicht vroeg vóór we de betaalkaart op het pinautomaat wilden leggen netjes of de pannenkoeken gesmaakt hadden en of alles naar wens is geweest. Een normale vraag in de horeca, maar tegenwoordig eerder uitzondering dan regel.

Conclusie: lekkere pannenkoeken, voor ieder wat wils, gezellig en een prima prijs

‘T Jagerhuys is een waar pannenkoeken walhalla. Door de vele keuzes en de mogelijkheid om extra de pannenkoeken te beleggen met extra toppings is er voor ieder wat wils. De pannenkoeken zijn lekker in de basis, daar kan het niet mis gaan.

Ondanks de openlijke hectiek in de keuken, middenin het restaurant, heerst er een rustige sfeer. De bediening is vriendelijk en snel. Dit tezamen in combinatie met de prijs zorgt voor een goed eindresultaat.
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?