Wijnwinkel Tinc Set opende zaterdag zijn deuren in Zeist

wijnwinkel tinc set geopend

Wethouder Walter van Dijk proost met de eigenaren van de nieuwe wijnwinkel. © Nina Hogendoorn

Eigenaren Job Hogendoorn en Jip van Amerongen openden met volle trots hun eerste winkel Tinc Set aan de Rozenstraat 15a. Het openingsevent begon om twee uur en om half vier kwam de wethouder Economische Zaken Walter van Dijk een lintje doorknippen. Wat voor beide mannen een grote eer was. “Eindelijk is het zover en kunnen we onze passie met nog meer mensen gaan delen.”

Buiten is de boog met ballonnen klaar, terwijl binnen de winkel volstroomt met familie, vrienden, vaste en nieuwe klanten. Je wordt verwelkomd met een glas bubbels door Job of Jip, die trots vertellen over hun winkel. “Wij willen de mensen proberen te helpen met het uitkiezen van een wijn met goede kwaliteit. Daar kan inderdaad misschien een wat hoger prijskaartje aan zitten dan een wijn van de supermarkt. Wij zien wijn dan ook niet als iets wat je per s√© veel moet drinken, maar juist iets waar je van moet kunnen genieten“, vertelt Job vol enthousiasme.
Oudhollands tegeltje 

Jan Hogendoorn is uitermate enthousiast over de winkel van zijn zoon Job. Net als zijn zoon deelt hij niet alleen de liefde voor prachtige wijnen met een boeiend verhaal, maar ook zijn zoons passie. “Heb je al gehoord hoe ze elkaar hebben ontmoet?” vraagt hij, terwijl hij wijst naar een Nederlands tegeltje met de tekst: ’twee mannen en √©√©n fles wijn’. Dit tegeltje, geschonken door een leverancier die helaas niet aanwezig kon zijn bij de opening, vertelt het verhaal van het ontstaan van Tinc Set: een fles wijn en de ambitie om Nederlanders vooral kennis te laten maken met Catalaanse wijn.

Tekst gaat verder onder de foto.

wethouder walter van dijk opent wijnwinkel
Wethouder Walter van Dijk knipt een lintje door. © Nina Hogendoorn

Beide eigenaren hebben elkaar leren kennen op de hogere hotelschool in Leeuwarden. Job verhuisde naar Barcelona voor werk in een hotel, waar hij regelmatig in aanraking kwam met kleine lokale wijnmakers. Hier is de liefde voor kleine wijnboeren ontstaan, wat heeft geleid tot het verkopen van wijnen die afkomstig zijn van deze kleine producenten.
ZIE OOK:
Binnenkort is Zeist een wijnwinkel rijker: Tinc Set opent in april haar deuren

Bijzonder verhaal

Het verhaal achter de wijn is voor hen en hun klanten van onschatbare waarde. Zo vertellen twee vrienden, Suzan en haar man Ries, die ook naar de opening zijn gekomen, over een wijn die¬†LegaSea heet. Deze wijn heeft gerijpt op de zeebodem en ziet eruit alsof hij rechtstreeks uit de film the Pirates of the Caribbean komt. ‚ÄúAls dat geen bijzondere wijn is als cadeau dan weet ik het ook niet meer!” vertelt Suzan.¬†

Meer dan wijn verkopen

Jip bewondert de grote opkomst en vertelt dat ze naast het verkopen van wijnen ook wijnproeverijen en mogelijk workshops zullen gaan organiseren. Hiervoor hebben ze achter in winkel een prachtige ruimte gecre√ęerd. “We hopen juist mensen die minder bekend zijn met wijn wat bij te brengen over wijn. We willen mensen leren wat ze proeven als ze een wijn drinken en wat ze persoonlijk echt lekker vinden.  De eerste proeverij vindt plaats op 12 april, waarvoor je je kunt aanmelden. Ook zullen we proberen elke proeverij een ander thema te geven, zodat zelfs mensen met redelijke kennis van wijn nog genoeg kunnen leren.

Verder hopen beide eigenaren dat hun bedrijf in de toekomst een uniek bedrijf blijft. Hoewel ze wel willen uitbreiden, streven ze ernaar om een uniek bedrijf te blijven en Nederlanders vanuit alle hoeken te trekken naar hun unieke wijnselectie. 
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?