Binnenkort is Zeist een wijnwinkel rijker: Tinc Set opent in april haar deuren

jip en job tinc set

Jip (l.) en Job (r.), op zoek naar de lekkerste wijntjes voor Zeist. © Tinc Set

Goed nieuws voor liefhebbers van bijzondere wijnen. Begin april opent Tinc Set haar deuren in Zeist. De wijnimporteur van, met name, Catalaanse wijnen zal zich vestigen in het oude pandje van De Proeftafel aan de Rozenstraat. De Zeisterkrant sprak met mede-eigenaar Job, die alvast een tipje van de sluier oplichtte.

Tinc Set, wat de Catalaanse vertaling is van ‘ik heb dorst’, is opgericht door Jip en Job, twee Nederlandse jongens die van wijn houden. Ze staan te trappelen om hun winkel in Zeist in april te openen. “Onze allereerste fysieke winkel in het charmante Zeist!“, meldt het bedrijf enthousiast op social media.
Bij Tinc Set ontdek je zorgvuldig geselecteerde wijnen. Met name wijnen uit Catalonië, maar dat niet alleen: Ook wijnen uit Jura, Pfalz en Piemonte staan strakjes op de plank in de winkel. “Maar, wel allemaal bijzondere wijnen“, benadrukt Job enthousiast.

Bezoekers kunnen bij Tinc Set terecht voor laagdrempelig advies voor de juiste wijn. “Ook gaan we regelmatig wijnproeverijen organiseren. Gewoon staand in de winkel of misschien wel achter in de winkel in een aparte ruimte“.

Op het moment dat we met Job spreken, is de schilder nog druk bezig met het verfraaien van de pui. Het gaat allemaal razendsnel: “Hoewel we officieel 6 april onze deuren openen, tijdens een speciaal openingsevent, is de kans aanwezig dat we eind maart al opengaan“, aldus de mede-eigenaar van de wijnwinkel.
Op de Facebookpagina van Tinc Set worden volgers op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rondom de opening.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?