Wethouder Walter van Dijk opent nieuw kantoor Y.Digital in Zeist

y.digital zeist geopend

Beeld: Managing Director Ian FitzPatrick (l.) met Wethouder van Dijk (r.) tijdens de opening. © Y.Digital

Donderdag 3 november heeft wethouder Walter van Dijk de deuren van het nieuwe kantoor van Y. Digital in Zeist geopend. Het snelgroeiende bedrijf specialiseert zich in artificial intelligence voor geautomatiseerde taalverwerking.

Medewerkers, klanten, relaties en zelfs de buren: iedereen kwam afgelopen donderdag even een kijkje nemen bij het nieuwe kantoor van Y. Digital. Er werd een rondleiding gegeven door het kantoor, waar diverse demo’s bijgewoond konden worden van de concrete oplossingen van aritificial intelligence.
Het bedrijf specialiseert zich in hoogwaardig taalbegrip bij de interactie tussen computers en mensen. “Hiermee helpen we organisaties om natuurlijke taal met behulp van artificial intelligence te verwerken en analyseren. En zo de aanwezige kennis binnen organisaties te schalen“, legt het bedrijf uit. Y.Digital integreert deze technologie bijvoorbeeld als spraakassistenten in contact centers of chatbots op websites.

BEKIJK OOK
Gemeente Zeist wijst 114 locaties aan voor extra laadpalen

Managing Director Ian FitzPatrick beschrijft het kantoor als een verzamelplaats waar iedereen die met het bedrijf te maken heeft samen kan komen: “We vinden het belangrijk om een ‘clubhuis’ te hebben waar onze medewerkers, klanten en partners zich welkom voelen”, meldt FitzPatrick.

Wethouder Walter van Dijk, die het lint doorknipte tijdens de opening, is enthousiast over de komst van het bedrijf naar Zeist: “Wij zijn heel blij dat Y.digital heeft gekozen voor het ondernemende Zeist als vestigingsplaats“, aldus de wethouder.
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?