Gemeente Zeist wijst 114 locaties aan voor extra laadpalen

laadpalen gemeente zeist

Beeld: Laadpalen in de Jufferstraat in Zeist. © De Zeisterkrant

Gemeente Zeist heeft 114 locaties in de openbare ruimte aangewezen als mogelijke toekomstige locatie voor laadpalen. Omwonenden worden geïnformeerd en kunnen reageren op deze voorgestelde locaties, waarna de gemeente bekijkt of dat reden geeft om een andere locatie te kiezen. De gemeente hoopt hiermee voorbereid te zijn op de groei van elektrisch vervoer.

Het gebruik van de elektrische auto neemt sterk toe, ook in Zeist. De gemeente wil voorbereid zijn op die groei en inwoners snel kunnen voorzien van een laadpaal“, meldt de gemeente. Door als gemeente zelf locaties toe te wijzen, kan er volgens Gemeente Zeist veel sneller gereageerd worden op het moment dat een inwoner een aanvraag indient voor het plaatsen van een laadpaal. “De afhandeling van zo’n aanvraag kan dan met wel twee maanden worden ingekort“, aldus de gemeente.
Op een speciale kaart (hier te bekijken) zijn de voorgestelde locaties van de 114 laadpalen te aanschouwen. Ook duidt Gemeente Zeist op de stoep aan waar de laadpalen komen. “De gemeente heeft deze locaties zorgvuldig uitgekozen: er is onderzocht in welke buurten aanvragen te verwachten zijn en welke locaties technisch  geschikt zijn om een laadpaal te plaatsen“, meldt Gemeente Zeist.

BEKIJK OOK:

Vertraging bouw AZC Kamp van Zeist: asielzoekers brengen winter in paviljoens door

Omwoners van deze locaties worden geïnformeerd, waarna zij tot 27 november 2022 kunnen reageren. Nadat de gemeente alle reacties heeft verwerkt, worden de locaties formeel vastgelegd in een zogeheten ‘verkeersbesluit’.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?