Vollenhove viert 50-jarig bestaan met groot buurtfeest

vollenhove 50 jaar buurtfeest smaak en vermaak

Beeld: Grupo Cultural Ritmo Dominicano zal onder meer optreden tijdens het buurtfeest. © Vollenhove Vooruit via D. Verwoolde

Deze zomer bestaat de wijk Vollenhove ruim 50 jaar. Om dat te vieren organiseren buurtbewoners van Vollenhove Smaak & Vermaak, een groot cultureel buurtfeest. Het feest vindt plaats op zaterdag 24 september van 13.00 tot 18.00 uur.

Tijdens Smaak & Vermaak is er van alles te doen. Zo kan men tijdens het buurtfeest genieten van dans en muziek onder het genot van hapjes uit verschillende culturen en kunnen kinderen meedoen aan workshops. “Het is echt een feest voor de buurt, van de buurt, uit de buurt. Met ongeveer dertig vrijwilligers hebben we een goed gevuld en divers programma in elkaar gezet. Er is voor ieder wat wils“, aldus medeorganisator en bewoner Carole Klappe.
Het feest is niet alleen voor bewoners van de wijk: “Voor mij is het feest een succes als zoveel mogelijk buurtbewoners even een kijkje hebben genomen. Maar ook iedereen die niet in Vollenhove woont is welkom“, aldus Klappe.

BEKIJK OOK:
Gemeente: “Eerste jaar proef gerichte woningtoewijzing in Vollenhove succesvol”

Wethouder Laura Hoogstraten zal de middag officieel openen. “Het is mooi om te zien hoe de buurt samen het 50-jarig bestaan viert. Een feest zoals Smaak & Vermaak zorgt voor samenhang en buurtgevoel. Ook is het een goed moment om aan alle aanwezigen te laten zien hoeveel moois Vollenhove in huis heeft!“, meldt de wethouder van Zeist.

Vollenhove Vooruit

Het buurtfeest is onderdeel van buurtaanpak Vollenhove Vooruit. Hierin werken onder meer bewoners, Gemeente Zeist, Woongoed Zeist, MeanderOmnium en andere organisaties actief met elkaar samen om een buurt te creëren waarin iedereen plezier woont en bewoners zich met elkaar en hun buurt verbonden voelen.
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?