Gemeente: “Eerste jaar proef gerichte woningtoewijzing in Vollenhove succesvol”

vollenhove vooruit project succesvol

Beeld: Laurens, een van de inwoners, die zijn steentje bijdraagt door het verrichten van klusjes bij buren.

Gemeente Zeist spreekt over een succesvol eerste jaar van het project ‘Gerichte woningtoewijzing’. Eind 2021 startten de Gemeente Zeist en Woongoed Zeist een tweejarige proef om in Vollenhove nieuwe bewoners aan te trekken. In het eerste jaar hebben er inmiddels 12 huurders op basis van motivatie een woning toegewezen gekregen in de L-flat.

De gemeente meldt dat de 12 huurders met hun inzet ‘een positieve bijdrage aan de betrokkenheid en de versterking van de buurt’ leveren. “De wijk verder ‘vergroenen’ met de groengroep Vollenhove, samen koken in de buitenkeuken, klusjes in huis, fotograferen bij activiteiten en helpen sjouwen tijdens een opruimdag. Zomaar een opsomming van wat de actieve bewoners zoal doen, een jaar na de start“, meldt de gemeente.
Het Gerichte woningtoewijzing project is een onderdeel van ‘Vollenhove Vooruit’, een grootschalig project om Vollenhove de komende jaren met tal van activiteiten en projecten een boost te geven. Op basis van motivatie kunnen bezoekers een woning toegewezen krijgen.

BEKIJK OOK:
Onderzoek toont aan dat verkeersplan Slotlaan helemaal niet veilig is

Dat gaat zo: belangstellenden kunnen bij hun reactie via WoningNet aangeven op welke manier zij denken bij te dragen aan de flat. Woongoed Zeist selecteert samen met Welzijnsorganisatie MeanderOmnium en Huurdersplatform Seyst de kandidaten op basis van hun motivatie.

Niet elke woning die vrijkomt komt in aanmerking voor dit project: het gaat om 25% van de woningen, met een maximum van 20 woningen per jaar. De tweejarige proef loopt tot eind 2023; daarna zal de gemeente het project evalueren en bepalen of er mee door gegaan wordt.
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?