Volkert Engelsman ontvangt Koninklijke Onderscheiding van burgemeester Koos Janssen

volkert engelsman koninklijke onderscheiding

Volkert Engelsman (r.) ontvangt de Koninklijke Onderscheiding uit handen van Koos Janssen (l.) © Via Gemeente Zeist

Op vrijdag 3 november heeft Volkert Engelsman, algemeen directeur van Eosta BV in Waddinxveen, een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Koos Janssen. Engelsman zet zich al meer dan 30 jaar lang in voor de biologische landbouw en handel.

Hij heeft de aandacht gevestigd op de unieke kwaliteit en de urgente noodzaak van biologische landbouw ten gunste van gezondheid, biodiversiteit, eerlijke handel en bovenal: voor de planeet“, meldt de gemeente.
Onder zijn leiding groeide Eosta uit tot een van de grootste spelers in de Europese markt, op het gebied van vers biologisch groente en fruit. Het bedrijf ontwikkelde een ’transparantiesysteem’ dat consumenten online informatie biedt over de herkomst van producten in de winkel.

ZIE OOK:
Gemeente Zeist geeft versnelling aan vergroenen en klimaatadaptatie

Ook op het gebied van verpakkingen zijn er nieuwe wegen ingeslagen: “De heer Engelsman heeft ‘fair pricing’ en ’true cost accounting’ als één van de eersten uitgewerkt en daarna op de agenda gekregen van politiek en wetenschap“, aldus Gemeente Zeist.

Voor bovengenoemde verdiensten is Volkert Engelsman, tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van zijn terugtreden uit Eosta, benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?