Stichting Handjehelpen zoekt vrijwilligers in Zeist

Stichting Handjehelpen zoekt vrijwilligers in Zeist

Beeld ter illustratie © Handjehelpen

Vrijwilligersorganisatie Handjehelpen kampt momenteel met een te kort vrijwilligers om in te zetten in de gemeente Zeist. Hierdoor lopen veel dorpsgenoten steun mis. Word jij een maatje van een dorpsgenoot?

Handjehelpen is een organisatie die zich inzet voor kinderen en volwassenen met een chronische ziekte, een beperking of gedrag dat om extra aandacht vraagt. De organisatie zorgt ervoor dat mensen met een hulpvraag gekoppeld worden aan een dorpsgenoot die hulp kan bieden, ook wel maatjes genoemd.
Laagdrempelige hulp
De hulp die de vrijwilligers bieden is voornamelijk laagdrempelige hulp, bedoeld om het leven wat fijner te maken en verergering van problemen te voorkomen. “Steeds meer mensen zijn eenzaam, overbelast en hebben (psychische) klachten. En dat terwijl de druk op de zorg toeneemt. Hoe mooi is het dan als mensen elkaar helpen! Het leven is echt fijner met een maatje. Dat krijgen we terug van zowel onze hulpvragers als vrijwilligers. Hulpvragers hebben meer contact en zitten beter in hun vel en vrijwilligers voelen zich nuttig en hebben meer plezier.”, vertelt regiocoördinator Esther Luijk.

ZIE OOK:
Gemeente Zeist sluit zich aan bij de campagne Orange the World en kleurt oranje.

Die organisatie die al jaren actief is in Zeist koppelde honderden mooie maatjes, maar nu kunnen niet alle hulpvragen in de Zeist worden ingevuld en is er een te kort. “Het aantal hulpvragen blijft groeien, terwijl het aantal vrijwilligers afneemt. Dat is een landelijke trend, die we in Zeist willen doorbreken.”, aldus Esther.

Word jij het maatje van Toby, Fabian of Monica?
Handjehelpen nodigt dorpsgenoten uit Zeist van harte uit om een kijkje te nemen in de vacaturebank op de website van de stichting of telefonisch contact op te nemen.
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?