Gemeente Zeist sluit zich aan bij de campagne Orange the World en kleurt oranje.

Gemeente Zeist sluit zich aan bij de campagne Orange the World en kleurt oranje.

Beeld ter illustratie © Canva

Op vrijdagavond 24 november om 19:00 kleuren het gemeentehuis en hotel theater Figi in Zeist oranje. Het oranje licht, dat staat voor dageraad, symboliseert het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes en maakt onderdeel uit van de campagne Orange the World.

Orange the World is een internationale campagne dat wordt gecoördineerd door de UN Woman, een VN-organisatie voor vrouwenrechten, waar wereldwijd meer dan 100 landen aan meedoen. Centraal bij de campagne staat het geweld tegen vrouwen waarbij in in 16 dagen zo veel mogelijk actie ondernomen wordt, ook wel de ’16 Days of Action´ genoemd.
ZIE OOK:
Jongeren ontvangen kinderlintje van de Gemeente Zeist

Wethouder Angèle Welting vertelt hierover het volgende; “De waarheid is helaas dat veel, tĂ© veel, meisjes en vrouwen in hun leven te maken krijgen met geweld. Met Orange the World vestigen we de aandacht op dit probleem. We moeten er samen voor zorgen dat iedereen in onze gemeente veilig kan zijn, vrij van geweld en angst. We hebben iedereen nodig om geweld tegen vrouwen te voorkomen. Samen kunnen we het roer omgooien!”

Het startschot van de campagne in Zeist vindt plaats een dag voor de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Dit is een dag die door de Verenigde Naties officieel erkend wordt. Orange the World is vanaf 24 november tot 10 december zichtbaar in de gemeente. Bij theater Figi wordt ter ere van de campagne de film Smoke Sauna Sisterhood vertoond.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?