Stadslab Zeist opent ‘Lab Lou’, een ontmoetingsplek voor creatieve ondernemers

stadslab lablou

© Stadslab Zeist

Stadslab Zeist heeft in samenwerking met Stichting Lou, een stichting die zich bezighoudt met leegstandbeheer, het oude tuincentrum Akkerflora in Zeist omgetoverd tot Lab Lou. Een werk- en ontmoetingsruimte voor ondernemers.

In Lab Lou kunnen creatieve ondernemers en inwoners uit Zeist en De Bilt elkaar ontmoeten. Zo is er onder andere een atelier voor kunstenaars en zijn er diverse vaste en flex werkplekken te huur. De missie van het Lab Lou is om door de inzet van een duurzame en creatieve werkgemeenschap, nieuwe sociale initiatieven voor de regio te ontwikkelen. “Zeist miste een creatieve broedplaats. Een verzamelplek waar creatieven, ondernemers en inwoners elkaar ontmoeten, werken en in co-creatie nieuwe concepten en initiatieven ontwikkelen”, aldus Stadlab Zeist.
ZIE OOK:
Scoor een warme jas aan een boom: de ‘plukjas’ is terug

Lab Lou beschikt over 10 flexplekken die per dagdeel verhuurd kunnen worden. Ook zijn er twee vergaderruimtes, een workshopruimte en een grote ontmoetingsplek die tevens als symposiumzaal dient. Het lab is gevestigd aan de Weteringlaan 1, op de grens van De Bilt en Zeist.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?