Scoor een warme jas aan een boom: de ‘plukjas’ is terug

plukjassen zeist stadslab zeist

© Via Stadslab Zeist

Stadslab Zeist is weer begonnen met het verzamelen en verspreiden van plukjassen: winterjassen die aan een boom hangen die door iedereen die er eentje nodig heeft gepakt mogen worden. Stadslab Zeist zal de komende periode op verschillende locaties in Zeist bomen volhangen met plukjassen en roept op om schone, warme jassen die niet gebruikt worden in te leveren.

De vorige keer bleek het project een groot succes: er werden toen zo’n 200 jassen geplukt. Voor Stadslab Zeist reden genoeg om weer jassen in te gaan zamalen: “Na het succes van twee jaar geleden kregen we regelmatig de vraag wanneer we een plukjas-project gingen doen. Nu is het eindelijk zo ver!“, meldt Stadslab Zeist op Facebook.
ZIE OOK:
ReShare van Leger des Heils is nieuwe inzamelaar van oud textiel

Maar, hiervoor zijn natuurlijk wel winterjassen nodig. Warme en schone winterjassen die niet meer gebruikt worden kunnen doordeweeks ingeleverd worden in Lab Lou aan de Weteringlaan 1. Ze kunnen ook ingeleverd worden bij kledingwinkel Wai Wurrie aan de Slotlaan of in de gele container bij de Weggeefwinkel op woensdagen tussen 11.00 en 15.00 uur.

ZIE OOK:
Actievoerders plakken ‘Hulphond welkom sticker’ op bij meer dan 50 winkels en horecazaken in Zeist

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?