Record na record tijdens StartbaanRun 2022

startbaanrun soest 2022

Beeld: © StartbaanRun

Afgelopen weekend vond de StartbaanRun plaats op Park Vliegbasis Soesterberg. Er deed een recordaantal deelnemers mee: 1100 hardlopers stonden, ondanks de slechte weervoorspelling, aan de start van de 9e editie van de hardloopwedstrijd. Ook hebben diverse lopers hun persoonlijke record verbroken en heeft het evenement een recordbedrag opgehaald van bijna € 15.000, wat ten goede komt van stichtingen Petje Af, 033 in Actie en het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Lucas Nieuweboer kwam bij de mannen als eerste over de streep bij de 10 kilometer. Bij de vrouwen won Lorraine Ravestein van Phoenix op de 10 kilometer. Op de vijf kilometer kwam Jarik van de Mast als eerste over de finish; bij de vrouwen ging Loes Kempe er op de 5 kilometer met de titel van door. Bij de meisjes van 10 tot 12 jaar won Zoëy Fonken op de 1000 meter; bij de jongens in deze leeftijdscategorie won Luuk van Meerveld. Anna Teijen won de 1000 meter in de categorie Meisjes 6 – 9 jaar. Bij de jongens van 6 – 9 jaar eindigde Yolt Rodenhuis op de eerste plaats.
Siefko Slob van Rotary Club Amersfoort spreekt enthousiast over deze succesvolle editie: “Het is opnieuw gebleken dat dit echt een evenement is voor jong en oud. Fantastisch dat we hiermee organisaties kunnen ondersteunen die zich inzetten voor kinderen en jongeren in deze regio“, aldus Slob. Er wordt zelfs al nagedacht over volgend jaar: “Volgend jaar vieren we de 10e StartbaanRun. Daar gaan we iets heel speciaals va maken. Wij kijken er nu al naar uit!

BEKIJK OOK

Running Blind Utrecht start bij AV Fit

De opbrengst van de StartbaanRun, ruim € 15.000, is bedoeld om kinderen en jongeren in achterstandssituaties in de regio te ondersteunen. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, wordt het evenement uitsluitend met vrijwilligers georganiseerd.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?