Running Blind Utrecht start bij AV Fit

running blind utrecht zeist

Beeld: trainer Louis Rutten legt de volgende oefening uit © AV Fit

AV Fit heeft een nieuwe groep atleten verwelkomd: de atleten van Running Blind Utrecht. De groep atleten, die bestaat uit atleten die een visuele beperking hebben of blind zijn, mogen zich vanaf nu officieel lid van AV Fit noemen. Running Blind bestaat uit een groep atleten die in koppeltjes lopen: iedere slechtziende of blinde atleet rent samen op met een ziende ‘buddy’.

Running Blind Utrecht verhuist van atletiekverening Atverni in Nieuwegein naar AV Fit in Zeist. Deze keuze is logisch volgens Running Blind Utrecht. “Zeist is een logische plek omdat Bartiméus, een organisatie voor blinden en slechtzienden, in Zeist zit. Zo maken we het voor een grote groep blinden en slechtzienden hopelijk makkelijker om te beginnen met hardlopen“, meldt Running Blind Utrecht.




Bestuurslid Okke van der Maas is blij met de komst van de groep atleten: “We zijn blij met de komst van Running Blind. We willen dat zoveel mogelijk atleten kunnen sport bij AV Fit“, aldus Van der Maas.

BEKIJK OOK

Gemeente start campagne om gebruikers van sportpark Blikkenburg vaker te laten fietsen

De groep atleten wordt getraind door Louis Rutten. De groep – zes á zeven atleten – is klein in vergelijking met andere groepen bij AV Fit, waardoor Rutten extra tijd en aandacht kan besteden aan zijn atleten. Het niveau van de groep varieert van recreatief loper tot aan een wereldkampioene en deelnemer aan de Paralympische Spelen: “Ik probeer iedereen een training op zijn eigen niveau te geven. Dat is wel een uitdaging“, vertelt de trainer.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?