Recensie: De Maaltuin op Vliegbasis Soesterberg

recensie maaltuin vliegbasis soesterberg

© B. Tigchelaar

Afgelopen week hadden we het genoegen om te dineren bij de Maaltuin, dit keer op de historische Vliegbasis Soesterberg. Een avond vol culinaire hoogstandjes, geschiedenis en verrassend vermaak op een werkelijk unieke locatie.

Een geschiedenisrijke locatie

hangar maaltuin
© B.Tigchelaar

De Maaltuin strijkt deze keer neer op de F15 hangar op Vliegbasis Soesterberg, het eerste militaire vliegterrein van Nederland. Deze historische plek, nu omgevormd tot een prachtig park vol ecologische verrassingen, was van 1914 tot 2014 gesloten voor het publiek en tot 2008 zelfs nog actief als vliegbasis. Dankzij De Maaltuin krijgen we de kans om deze bijzondere locatie enkele dagen per jaar te ontdekken!
Een avond vol vermaak

maaltuin activiteit
© B.Tigchelaar

De Maaltuin biedt meer dan alleen eten; het is een belevenis. Bij aankomst werden we hartelijk verwelkomd met een drankje en een wandelkaart. Tijdens de wandeling konden we op verschillende punten QR-codes scannen om audiogesprekken te beluisteren van een Amerikaanse soldaat die in 1974 op de basis gestationeerd was.

Onze eerste stop was een vogelspotplek met een adembenemend uitzicht over de natuur. We zagen veel vogels en hadden zelfs het geluk een das te spotten! Daarna bezochten we een ondergrondse bunker, die bedoeld was als schuilplaats bij een nucleaire aanval. 

natuur de maaltuin soesterberg
© B. Tigchelaar

Dineren in een historische hangar

 Bij de ingang van de bunker werden we verrast met een smakelijke amuse. Wat de Maaltuin echt bijzonder maakt, is de locatie. We dineerden in een oude F15 hangar die ooit in gebruik was. De hele ruimte was prachtig ingericht in de stijl van vroeger, compleet met personeel in uniform, wat de sfeer helemaal afmaakte.

recensie maaltuin vliegbasis soesterberg

Het diner

diner de maaltuin

Het diner bestond uit vijf gangen vol culinaire verrassingen: gestoomde prei, gazpacho, rode mul, maishoender en als afsluiter een prachtig opgemaakt dessert. Elke gang werd begeleid door een bijpassende wijn, en er werd royaal bijgeschonken. Voor de niet-drinkers waren er bijpassende mocktails, die ook erg smaakvol waren.
maaltuin menu
© B. Tigchelaar

Een sfeervolle avond

Tijdens het diner was er volop amusement. Bij elke gang werd er een interessant verhaal gedeeld en werd er zelfs een vliegtuig-vouwwedstrijd gespeeld. Daarnaast werden we getrakteerd op live muziek van een energiek trio bestaande uit een drummer, een sousafonist en een saxofonist. Deze unieke combinatie zorgde voor een levendige en feestelijke sfeer die de avond onvergetelijk maakte.

Conclusie: meer dan alleen dineren

Onze avond bij de Maaltuin op Vliegbasis Soesterberg was een unieke ervaring. Het eten was voortreffelijk, het personeel uiterst vriendelijk en de locatie betoverend. De afwisseling tussen de gangen door met leuke activiteiten maakte het een bijzondere avond die we niet snel zullen vergeten. Zeker een aanrader en voor herhaling vatbaar!

Zelf ervaren? Koop dan snel je tickets, de Maaltuin op Vliegbasis Soesterberg is er nog tot en met 7 juli 2024. Tickets zijn hier verkrijgbaar.
ZIE OOK:
De Maaltuin recensie: “Bijzonder, smaakvol en uniek”

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?