De Maaltuin recensie: “Bijzonder, smaakvol en uniek”

maaltijd recensie de zeisterkrant

© De Zeisterkrant

De Zeisterkrant dineerde onlangs bij de Maaltuin op het prachtige landgoed Vollenhoven. Het imposante landhuis aan de Utrechtseweg dat menig Zeistenaar ongetwijfeld kent, maar waarschijnlijk nog nooit bezocht heeft. Het landhuis is immers niet openbaar toegankelijk maar speciaal voor de Maaltuin opent zij haar deuren. 

Bij de oprit van het landgoed worden we hartelijk ontvangen door de gastheer. Na een korte introductie en welkomstdrankje is het tijd om het landhuis te verkennen. Dat maakt de Maaltuin zo uniek, je dineert niet alleen op een bijzondere locatie, maar je leert ook de geschiedenis kennen achter de plek die je bezoekt.
Wat Vollenhoven zo speciaal maakt is dat de geschiedenis van het landgoed honderden jaren terug gaat. Middels een heuse ‚Äėbehangbingo‚Äô zwerven door het landhuis op zoek naar muren met opvallend behang, daar was de vorige bewoner namelijk gek op. Wat ons het meest is bijgebleven tijdens onze rondgang door het landhuis is de kruipruimte waar tijdens de Tweede Wereldoorlog mensen ondergedoken zaten.¬†

© De Zeisterkrant

De maaltuin: dineren op een bijzondere en ongebruikelijke locatie

Tijd om aan te schuiven. We dineren met een klein gezelschap in een warme gezellige kamer die voorheen als de ontvangstkamer fungeerde. De details van vroeger zijn nog zichtbaar, zo staat er een oude open haard en hangt er een groot jachtkleed aan de muur. 

© De Zeisterkrant

Het menu bestaat uit een 5-gangendiner met een bijpassend wijn- of mocktail arrangement. Het mocktail arrangement is een aangename verrassing, nu kun je als je geen alcohol drinkt alsnog genieten van een bijzonder drankje bij je maaltijd. En bijzonder dat zijn ze! Vooral de mocktail met verveine en de huisgemaakte koffie likeur zijn erg lekker. 
Smaak: vers, smaakvol en origineel

De gangen volgen in een aangenaam tempo elkaar op waarbij bij elke gang de wijn- en mocktail keuze wordt toegelicht. De gerechten zijn vers en smaakvol en veel ingredi√ęnten komen uit de moestuin op het landgoed die al sinds de 18e eeuw in gebruik is! Vooral de uiencompote met oude kaas schuim en de schorsnerensoep met truffel smaken ons goed.

© De Zeisterkrant

Tussen de gangen door schuift tot tweemaal toe een akoestisch duo aan die enkele klassieke nummers ten gehore brengt en vlak voor het hoofdgerecht draagt rapper Enrico Ekio Toledo een gedicht op ten ere van landgoed Vollenhoven. Een leuke bijkomstigheid dat goed past bij de ambiance van die avond. We sluiten de avond af met een heerlijke chocolade bombe met duindoornbes en desgewenst koffie of thee. 

Conclusie: bijzonder en uniek, een aanrader.

Dineren bij de Maaltuin op was een bijzondere ervaring die we iedereen kunnen aanraden. Het was een unieke belevenis waarbij we zijn ondergedompeld in de geschiedenis van het iconische landgoed Vollenhoven en culinair verwend zijn met smaakvolle gerechten.  
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?