Parkeerplaatsen blijven tóch behouden op de Slotlaan na de herinrichting

slotlaan parkeren

© De Zeisterkrant

De parkeerplaatsen op de Slotlaan blijven tóch behouden na de herinrichting. Dat is de uitkomst van een gesprek van wethouder Wouter Catsburg met verschillende ondernemers van de Slotlaan. Eerder antwoordde het college van B&W nog dat er geen reguliere parkeerplekken meer zouden terugkomen, op vragen van het CDA Zeist.

Hoewel het college van B&W eerder op schriftelijke vragen van het CDA antwoordde dat er geen reguliere parkeerplaatsen meer terug zouden komen na de herinrichting, blijkt dat toch niet zo te zijn. In een nieuwsbrief aan de ondernemers meldt het bestuur van Ondernemersvereniging Centrum Zeist dat de parkeerplaatsen behouden zullen worden, naar aanleiding van een gesprek met wethouder Catsburg.
Het was een constructief goed gesprek waarbij goed naar onze bezwaren is geluisterd. De uitkomst van het gesprek was dat de parkeerplaatsen behouden zullen worden“, is te lezen in de nieuwsbrief. Er komen geen extra laad- en losplekken, maar de tijden waarop deze plekken gebruikt mogen worden wordt verruimd.

Een woordvoerder van de gemeente Zeist bevestigt dit aan deze krant: “Er is besloten om laden en lossen meer ruimte te geven. Daarvoor worden de laad- en losplekken gereserveerd tot 19.00 uur. Hiervoor was dit 12.00 uur. Per saldo zijn dat 16 parkeerplekken minder. De huidige ‘normale’ parkeerplekken blijven bestaan. Dat zijn er 13“.

ZIE OOK:
Zeist in top 10 Utrechtse gemeenten met meeste wegrijders na ongevallen

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?