Geen reguliere parkeerplekken meer op de Slotlaan ná herinrichting

slotlaan 2024

© De Zeisterkrant

Na de herinrichting van de Slotlaan zullen er geen reguliere parkeerplekken meer zijn. Er zullen alleen nog parkeerplaatsen voor gehandicapten en laad- en losplekken zijn. Dat blijkt uit een antwoord van het college op raadsvragen die CDA Zeist stelde.

Naar aanleiding van gesprekken met ondernemers van de Slotlaan stelde CDA Zeist een aantal raadsvragen rondom de plannen van de herinrichting van de Slotlaan. Zo vroeg de politieke partij of het klopt dat er geen reguliere parkeerplekken meer terugkomen en of er alleen of alleen nog maar laad- en losplekken en invalideplekken zullen zijn na de herinrichting van de Slotlaan.
ZIE OOK:
CDA Zeist stelt schriftelijke vragen over sluiting sportkantine Dijnselburg

Het college antwoord daarop het volgende: “Dat is correct. Na uitbreiding van de laad- en losplekken de gehandicaptenparkeerplekken bleken er nog 5 parkeerplekken te resteren. Om onnodig zoekverkeer op de Slotlaan tegen te gaan, is besloten deze plekken aan te wenden voor het door ondernemersvereniging gewenste extra zebrapad, extra fietsparkeerplekken, om daarmee de grootste groepen bezoekers (fietsers en voetgangers) van de Slotlaan beter te faciliteren“.

De herinrichting van de Slotlaan zal worden uitgevoerd van half juni tot eind augustus 2024.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?