Open brief Ernst van Splunter (VVD Zeist) aan Yesilgöz: “Ik wens je heel veel wijsheid toe”

open brief ernst van splunter

Ter illustratie © Canva

Ernst van Splunter van VVD Zeist heeft een open brief aan Dilan Yesilgöz-Zegerius geschreven. De fractievoorzitter vraagt Yesilgöz met klem terug te keren naar de opstelling die zij koos direct naar de verkiezingen in november. Daarnaast wenst hij haar veel wijsheid toe in de komende dagen, omdat deze ‘cruciaal in de geschiedenis van Nederland zijn’, aldus het gemeenteraadslid in de open brief.

Beste Dilan, wij kennen elkaar niet of nauwelijks, hebben elkaar volgens mij maar één keer kort gesproken in het Tweede Kamergebouw. Toch richt ik me tot jou in het openbaar. Want ik denk dat het voor de VVD vijf voor twaalf is“, klinkt de inleiding van de open brief die Ernst van Splunter op zijn Facebookpagina heeft gepubliceerd.
ZIE OOK:
CDA Zeist stelt schriftelijke vragen over sluiting sportkantine Dijnselburg

In de open brief vraagt hij Yesilgöz met klem om terug te keren naar de opstelling die zij koos direct naar de verkiezingen in november: “Niet meedoen, in welk verband dan ook. Dat is in een democratische rechtsstaat ook gezond. Afwisselend regeren en in de oppositie zitten“, benadrukt hij.

Hij wenst Yesilgöz ten slotte veel wijheisheid toe: “Ik wens je heel veel wijsheid toe in de komende dagen. Ze zijn cruciaal in de geschiedenis van Nederland“. De complete open brief is hier te lezen.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?