CDA Zeist stelt schriftelijke vragen over sluiting sportkantine Dijnselburg

gemeentehuis gemeente zeist

© De Zeisterkrant

CDA Zeist heeft op dinsdag 23 januari 2024 schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over de sluiting van sportkantine Dijnselburg. De politieke partij vraagt onder meer of er klachten bekend zijn en welke kosten de gemeente moet maken door de opzegging.

CDA Zeist meldt op haar website dat zij gesproken heeft met de ondernemer van de sportkantine. Uit dit gesprek bleek dat de gemeente het contract met de ondernemer per 1 januari 2025 heeft opgezegd.
In een bericht naar de ondernemer, dat eveneens gepubliceerd is op de website van CDA Zeist, is te lezen dat de gemeente van mening is dat de huidige exploitatie van de sportkantine niet meer past bij de visie en het beleid van de gemeente.

De afgelopen jaren hebben wij gezien dat de wijze van uw exploitatie van sportkantine steeds meer is verschoven naar commerci√ęle horeca activiteiten waarbij het bedienen van de sporters slechts een klein onderdeel is geworden van uw activiteiten“. De ondernemer heeft naar aanleiding van de opzegging besloten om eerder te stoppen.

ZIE OOK:
CDA Zeist is het niet eens met betaald parkeren tot 21.00 uur

CDA Zeist vraagt de gemeente naar haar visie ten aanzien van de exploitatie van de sportkantine. Ook vraagt de politieke partij zich af of er klachten bekend zijn van gebruikers van de sporthal. De volgende vraag is waarom de gemeente de wijze van uitvoering jarenlang wél goed gevonden heeft.
Wat CDA Zeist zich ook afvraagt is of de gemeente op de hoogte is van de zorgen van gebruikers van de sportkantine. Daarnaast wil het CDA ook weten hoe de gemeente zorgt voor continu√Įteit van het beheer, horeca en de schoonmaak na het vertrek van de ondernemer. Tenslotte wil de lokale politiek partij weten wat de kosten zijn die de gemeente moet maken door de opzegging.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?