Seyst.Nu stelt vragen over afgelasting Winder Wonderland

seyst.nu winter wonderland zeist

Hanny Roelofsen in een video over de afgelasting van Winter Wonderland © Video Still / Facebook

Seyst.Nu stelt vragen aan het college over de afgelasting van Winter Wonderland 2023. De politieke partij heeft contact gehad met de organisator van het evenement en vraagt het college om opheldering.

Wat een verlies voor Zeist! Jong en oud komen hier samen en hebben hier plezier. En niet alleen vanuit Zeist: ook van ver daar buiten komen mensen hier op bezoek, wat ook weer een boost geeft aan de lokale economie“, meldt fractievoorzitter Hanny Roelofsen in een video op social media.
De politieke partij laat weten op 17 juli 2023 een e-mail te hebben ontvangen van de organisator van het evenement waarin geklaagd wordt over het verstrekken van de vergunning en de communicatie. Naar aanleiding van deze e-mail heeft de Seyst.Nu vragen ingediend.

ZIE OOK:
Seyst.nu lanceert ‘Prettignaarbuiten.nl’

Allereerst vraagt Seyst.Nu of het college kan aangeven of het niet verlenen van vergunningen gevolgen heeft voor het al dan niet doorgaan van het evenement. Daarnaast wil de politieke partij opheldering over de communicatie vanuit het college, de ‘gehalveerde’ opbouwtijd en het besluitvormingsproces voor evenementen. Het formulier met raadsvragen is hier te zien.

Seyst.Nu is niet de enige politieke partij die actie onderneemt: CDA Zeist liet ook weten de afgelasting aan de orde te stellen bij de eerst volgende keer dat de gemeenteraad bijeenkomt. Dat is 24 oktober 2023.
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?