Onderzoek toont aan dat verkeersplan Slotlaan helemaal niet veilig is

slotlaan zeist

Beeld: de Slotlaan in Zeist. © De Zeisterkrant

Uit onderzoek is gebleken dat het eerder gekozen verkeersplan voor de Slotlaan in Zeist helemaal niet veilig is. De gemeente Zeist gaat daarom niet door met de verkeersvariant. Het college verwacht begin oktober met een nieuw plan te komen.

Begin dit jaar koos de gemeenteraad voor een verkeersvariant, variant 1+, waarbij er tweezijdig een lijn aangebracht wordt als aanduiding van fietsstroken en waar de band op een deel van de Slotlaan verlaagd wordt. Dit verkeersplan was nog niet betrokken bij eerdere afweging van andere varianten, waardoor deze verkeerskundig beoordeeld moest worden.
Uit onderzoek blijkt dat het verkeersplan niet veilig is. Er blijkt onder meer dat het fietspad te krap is en dat het conflict tussen fietsers en uitstappende personen bij parkeervakken blijft bestaan.

Het rapport is aansluitend door onze verkeerskundig adviseurs beoordeeld. Geconstateerd wordt dat variant 1+ niet het aantal wezenlijke verkeersveiligheidsknelpunten oplost zoals die zijn genoemd in de eerder door Megaborn opgestelde verkeersveiligheidsaudit“, aldus het college van B&W in een raadsinformatiebrief.

BEKIJK OOK:
Gemeente Zeist nodigt inwoners uit om mee te denken over duurzame energie

Het college van burgemeester en wethouders verwacht begin oktober met een nieuw plan te komen. “Wij benadrukken dat dit wordt ingegeven vanuit het grote belang dat wij hechten aan de verbetering van de verkeersveiligheid en verblijfskwaliteit van de Slotlaan“, aldus het college.
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?