Nieuw Menstruatieproducten Uitgiftepunt bij de L-Flat in Vollenhove

mup vollenhove

 V.l.n.r.: Ilse Meesterburrie (Voor L-kaar), Rianne Verduin (Kerk en Samenleving) en Petra de Korte. © Gemeente Zeist

Bij de L-flat in Vollenhove kan iedereen die dit nodig heeft nu gratis menstruatieproducten halen. De gemeente Zeist heeft daar het inmiddels dertiende Menstruatieproducten Uitgiftepunt (MUP) geopend.

De menstruatie is nooit leuk, en al helemaal als je dan ook geen goede producten kunt kopen. En menstruatieproducten zijn best duur! Meisjes en vrouwen die het financieel moeilijk hebben, lopen dan tegen extra belemmeringen op als zij ongesteld zijn. Daarom ben ik zo blij met de steun van het Armoedefonds en de inzet van de vrijwilligers achter de MUP’s”, meldt wethouder Laura Hoogstraten.
De afgelopen jaren maakte een groep gedreven vrijwilligers de eerste MUP’s mogelijk in gemeente Zeist. In 2021 opende Selma van den Braak de eerste MUP, bij haar woning in Kerckebosch. Volgens de vrijwilligers is de vraag enorm. Rianne Verduin, vrijwilligster van de nieuwste MUP bij de L-flat: “Iedere vrouw in Zeist moet kunnen beschikken over de producten die nodig zijn!

ZIE OOK:
Lab Lou is vanaf nu officieel een uitgiftepunt van menstruatieproducten

Gemeente Zeist telt inmiddels 13 MUP’s, en er zijn plannen voor een 14e uitgiftepunt. De punten worden bevoorraad door het Armoedefonds. Door heel Nederland zijn er al ruim 2000 MUP’s te vinden.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?