Meer dan 70 regenpijpen doorgezaagd in de Verzetswijk

regenpijp zeist

Wethouder Wouter van Catsburg (2e v.l.) samen met bewoners die hun regenpijpen afkoppelden © Via Gemeente Zeist

In de Verzetswijk zijn van ruim 70 huishoudens de regenpijpen doorgezaagd en afgekoppeld van het riool. Het regenwater van de daken stroomt nu via een goot de tuinen en de bodem in. Op deze manier komt regenwater direct ten goede aan de tuin en dat is goed voor droge periodes. Ook wordt op deze manier het riool minder zwaar belast met regenwater.

Wethouder Wouter Catsburg, die aanwezig was en ook een handje hielp, is enthousiast: “Mooi om te zien dat zoveel bewoners meedoen! Hun tuinen genieten hiervan en zo dragen we er samen aan bij dat onze gemeente beter is voorbereid op droge en kletsnatte periodes die het gevolg zijn van klimaatopwarming“.
ZIE OOK:
Delen van Zeist zonder water door waterleidingbreuk

Bewoners die tijdens deze ‘afkoppelweek’ hun regenpijpen afkoppelden, konden planten en aarde halen voor hun tuin. Ook konden zij bij een aanwezige hovenier, advies inwinnen over de inrichting van hun tuin.

Ook interesse in het afkoppelen van je regenpijp? Dan kun je aankloppen bij de gemeente voor meer informatie, een gratis afkoppelset en in sommige gevallen zelfs een gratis regenton.

ZIE OOK:
Gemeente Zeist geeft inwoners binnenkort korting om hun daken te vergroenen

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?