Delen van Zeist zonder water door waterleidingbreuk

geen water zeist

© Canva

In een groot gedeelte van Zeist komt er sinds het begin van de middag geen water uit de kraan. Op Facebook stromen de reacties binnen van inwoners die geen water hebben. De oorzaak is een storing door een waterleidingbreuk, meldt Gemeente Zeist. Volg ons liveblog.

Update 15.57 uur: De verwachting is dat de waterdruk rond 16.15 uur zal stabiliseren. Het gebied rondom Nijenheim en de Clomp zal nog wel enige tijd hinder kunnen ervaren. Dit zou tot 00.00 uur kunnen duren, meldt Waterstoring.nl
Update 15.51 uur: De oorzaak van de storing is zojuist bekend geworden. Er is een leiding geraakt met werkzaamheden in de omgeving van Nijenheim. De druk wordt nu langzaam hersteld. Omgeving Nijenheim kan tot vanavond nog last hebben van onderbrekingen, meldt Vitens.

Update 15.20 uur: Bij supermarkten in Zeist raken de schappen met water steeds leger. Bekijk de video.

Update 14.50 uur: RTV Utrecht meldt dat de schappen met water bij onder meer Albert Heijn Emmaplein al aardig leeg beginnen te raken.
Update 14.14 uur: Gemeente Zeist spreekt over een ‘waterleidingbreuk’. “Er wordt hard gewerkt om de waterdruk te herstellen“, aldus de gemeente.

Update 13.39 uur: het storingsgebied is op dit moment uitgebreid. In Zeist, Driebergen- Rijssenburg, Austerlitz en Bosch en Duin – Zeist, Driebergen- Rijssenburg, Austerlitz en Bosch en Duin is er op dit moment een storing.

Als gevolg van storing is er sprake van minder of geen waterdruk. We zijn nog op zoek naar de exacte oorzaak van de storing“, wordt gemeld op Waterstoring.nl. De verwachting is dat het probleem rond 16.45 uur opgelost zou moeten zijn.
Ik stond onder de douche en opeens kwam er geen water meer!“, meldt een inwoner begin van de middag aan deze krant.

ZIE OOK:
Kwijtschelding gemeentelijke belasting voor mensen met een kleine beurs

Ook op Facebookpagina Zeist stromen de reacties binnen: “Heel Zeist is aan de beurt denk ik“, meldt ene Sandra. Ook worden er klachten gepubliceerd van inwoners uit onder meer de omgeving Kerckebosch, Valckenbosch en de Slotlaan.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?