Maandelijks ‘Chillcafé’ bij Restaurant Bell’s in Zeist

Maandelijks 'Chillcafé' bij Restaurant Bell's in Zeist

Beeld: ter illustratie © Canva

Elke laatste donderdag van de maand organiseert Restaurant Bell’s een chillcafé. Een café waar de muziek uitstaat er er geen fel licht is. Het plan komt van de vrijwilligersorganisatie het Silencecafé. Deze organisatie zet zich in voor mensen die om verschillende redenen prikkelgevoelig zijn en hierdoor niet of minder (lang) kunnen uitgaan.

“Zo ongeveer 2 miljoen mensen zijn prikkelgevoelig door bijvoorbeeld Niet Aangeboren Hersenletel, autisme, AD(H)D, burn-out of hoogsensitiviteit. In een normaal cafe zijn er te veel prikkels, denk aan muziek en fel licht,” aldus Hedie, de initiatiefneemster van het Silencecafé.
Het Silencecafé streeft ernaar dat iedereen uit kan gaan en benadert diverse horeca om de locatie ‘Silence’ in te richten. Dit betekent dat de ruimte prikkelarm moet zijn, het hoeft er niet volledig stil te zijn. Verder streeft het Silencecafé naar sociale inclusie. “Iedereen is welkom in een volgens Silence-idee georganiseerde horecalocatie. Wij streven ernaar om mensen uit het vertrouwde lotgenoten kringetje te halen en anderen met (dezelfde) beperking en zonder enige beperking te ontmoeten, vertelt Hedie de Zeisterkrant.

LEES OOK:

Kerst in de Slotlaan: etalages in kerstsferen

Het Chillcafé in Restaurant Bell’s vindt plaats in de beneden ruimte van het restaurant waar de muziek uit staat en er geen felle lichten zijn. Je kunt er een drankje doen maar ook eten bestellen. Voor de zogeheten ‘Easydining’ kun je vooraf reserveren en vragen naar een rustige plek.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?