Lintjesregen: deze 11 Zeistenaren ontvingen een Koninklijke onderscheiding

gemeentehuis gemeente zeist

© De Zeisterkrant

Vandaag hebben 11 inwoners van de gemeente Zeist uit handen van burgemeester Joyce Langenacker een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Zij ontvingen een onderscheiding vanwege hun grote betekenis en inzet voor de samenleving.

De ceremonie vond plaats in de grote zaal van de Evangelische Broedergemeente, waar burgemeester Langenacker stil stond bij de verdiensten van de decorandi. De volgende 11 Zeistenaren ontvingen een Koninklijke Onderscheiding:
 • Mevrouw A.J.S. (Anna) van Amerongen-Haarsma: voor haar decennialange inzet bij o.a. jongerenvereniging Jonathan, Protestantse wijkgemeente De Bron, de Amerpoort, Stichting Vrienden van de Looborch en Kringloopwinkel Het Goede Doel.
 • De heer A. (Arie) Bos: voor zijn inspanningen als (hulp)koster bij de Gereformeerde Gemeente Zeist en als vrijwilliger bij Stichting Kringloopwinkel Het Goede Doel.
 •  Mevrouw M.M.J. (MariĂ«tta) van den Haak: voor haar vrijwillige werkzaamheden bij begraafplaats Het Stille Hofje en bij Hospice Demeter.
 • Mevrouw S.J.A. (Sonja) van Hees: voor het opzetten en verzorgen van opleidingen en nascholing en het organiseren van conferenties op het gebied van o.a. antroposofische verpleegkunde, gedurende meer dan 30 jaar.
 • De heer M.G. (Mohamed) Imamdi: voor het welzijnswerk dat hij sinds 1977 vrijwillig verricht bij de Surinaams Hindoestaanse moskee AAIUU. En voor zijn vrijwillige inzet bij Stichting Asha en voetbalvereniging Kismet. Alle in Utrecht.
 • De heer R.E. (Roy) Luca: voor zijn verdiensten als Raadslid (2003-2014 en 2018-2024) bij de gemeente Zeist.
 •  Mevrouw A. (Alie) Post: voor haar inspanningen als vrijwilliger bij Kringloop De Markt gedurende meer dan 20 jaar.
 • De heer A. (Ahmed) Rabbaj: voor de jarenlange inzet bij Moskee Zeist (na zijn pensionering als Imam) en de ontwikkelingshulp die hij biedt via de door hem opgerichte Stichting Taysir.
 • De heer G.G. (Gradus) Traa: voor zijn decennialange vrijwillige bijdragen in Hooglanderveen bij de bouwcommissie van RK parochie de St. Josephkerk, Voetbalvereniging Hooglanderveen, het Koor Veen Vocals en de oudercommissie van de St. Josephschool.
 • Mevrouw A. (Annemieke) Wilschut-van der Linden: voor haar werkzaamheden als chauffeur van de Belbus Zeist gedurende 30 jaar.
 • De heer R.M. (Michiel) Zeeuw: voor zijn inspanningen en verdiensten op het gebied van gehandicaptenwelzijn en belangenbehartiging van mensen met een (verstandelijke) beperking in de afgelopen decennia.

ZIE OOK:
Volkert Engelsman ontvangt Koninklijke Onderscheiding van burgemeester Koos Janssen

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?