Lief: Mama Yo introduceert ‘Pay It Forward’ maaltijden

mama yo pay it forward maaltijd

Beeld: ter illustratie. © Canva

Mama Yo aan de Steynlaan komt met een bijzonder concept: Pay It Forward maaltijden. Deze maaltijden worden door iemand anders betaald en vervolgens afgeleverd bij iemand die het op dat moment hard nodig heeft. Het gaat om een testperiode.

Het idee voor deze Pay It Forward maaltijden ontstond toen er afgelopen week iets gebeurde in de winkel: “Er kwam tijdens de bezorgspits iemand mijn winkel binnen om een maaltijd te betalen voor iemand die in een lastig financieel proces zit. Geen kaartje of naam mocht erbij, alleen de mededeling: eet smakelijk!“, meldt de eigenaresse. Mama Yo leverde de warme maaltijd discreet af met een toetje van het huis: “De persoon in kwestie keek verbaasd maar was blij verrast“, vertelde bezorger Lynn.
BEKIJK OOK:

Dierentehuis Zeist vraagt om directe financiële bijdrage op dierendag

Deze warme actie van ‘de weldoener met een gouden hart’ heeft de eigenaresse niet meer losgelaten. Ze moest denken aan film die zij ooit zag: Pay It Forward. Deze film vertelt het verhaal van een jongeman die de wereld wil veranderen met een methode waarbij als je iets goed doet voor een ander, jou dit ook overkomt. Zo ontstond het idee voor de Pay It Forward maaltijd.

Mama Yo gaat het concept een maand lang uitproberen. Als het een succes blijkt, blijft het de hele winter mogelijk. Het werkt simpel: via de website Mamayo.net kun je voor tien euro een Pay-It Forward maaltijd betalen. Mama Yo spaart de tegoeden op en doet vervolgens een oproep om kandidaten aan te melden in lastige tijden.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?