KNVB: “Uitbreiding KNVB Campus kan niet in Zeist”

knvb gebiedsvisie gemeente zeist

© De Zeisterkrant

De KNVB heeft besloten om het plan van de uitbreiding van de campus terug te trekken. De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond meldt dat zij tot dit besluit komen is door de extra voorwaarden die bij het bestemmingsplan zijn toegevoegd door het college van B&W Zeist. Een cruciaal onderdeel is dat er maar twee extra voetbalvelden bij mogen, en dat past volgens de KNVB niet bij de ambities die zij heeft.

Om internationaal topsport te kunnen blijven bedrijven, moet de KNVB Campus worden uitgebreid. Hiervoor heeft de KNVB een plan ingediend bij de gemeente Zeist. De bond heeft helaas moeten besluiten dit plan terug te trekken“, meldt de KNVB op haar website.
Het college van B&W besloot onlangs dat de KNVB mag uitbreiden, maar wel met een aantal voorwaarden. Een van die voorwaarden was dat er geen drie, maar twee voetbalvelden bij mogen komen. Voor de KNVB een belangrijk punt: “Een cruciaal onderdeel is dat er maar twee extra voetbalvelden op de KNVB Campus in Zeist bij mogen. En dat past niet bij de ambities die we hebben“.

Just Spee, bondsvoorzitter van de KNVB, laat weten dat de KNVB teleurgesteld is: “We zijn teleurgesteld dat het is vastgelopen. Wij achten twee extra velden onvoldoende om onze topsport en maatschappelijke ambities te realiseren voor de komende jaren. Vanuit onze strategische visie op de ontwikkeling van de KNVB Campus vinden we het noodzakelijk om minimaal vier extra voetbalvelden te hebben. Na eerder overleg met de gemeente hebben wij al een grote stap gezet om tegemoetkoming aan de gemeente drie velden te accepteren“.

ZIE OOK:
Extra voetbalvelden KNVB ‘onaanvaardbaar’ voor Dierentehuis Zeist

De bondsvoorzitter benadrukt dat de voorkeur in Zeist lag en dat de KNVB de afgelopen vier jaar vol heeft ingezet op een duurzame uitbreiding in deze ‘vertrouwde en zeer gewaardeerde omgeving’.
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?