Je kunt vanaf nu ook een wasje draaien bij De Autowasboulevard in Zeist

textielwasserette autowasboulevard zeist

Beeld: de nieuwe textielwasserette bij De Autowasboulevard. © De Zeisterkrant

De auto, de hond en vanaf nu ook je wasgoed. Wie even snel een wasje wil draaien kan nu ook terecht bij De Autowasboulevard in Zeist. Aan de rand van het terrein van de carwash is namelijk een nieuwe textielwasserette geplaatst. Gebruikers kunnen snel een wasje draaien, waarna zij een sms-je krijgen als de wasmachine bijna klaar is.

Het gaat om een textielwasserette van Revolution Laundry. Deze zijn ontworpen om water- en energieverbruik tegen te gaan. Het wassen van kleding gaat zonder tussenkomst van een persoon.
Het werkt simpel: je doet je wasgoed in de wasmachine, waarna je een wasprogramma selecteert op een touchscreen. Na betaling start de was, waarna je een sms-berichtje ontvangt als de wasmachine bijna klaar is.

BEKIJK OOK:

Onderzoek toont aan dat verkeersplan Slotlaan helemaal niet veilig is

De prijs voor kleine was tot maximaal 9 kilogram is vanaf 5 euro en voor een grote was tot maximaal 20 kilogram vanaf 10 euro. Drogen is vanaf 3 euro. Je hoeft geen wasmiddel mee te nemen: er wordt gebruikgemaakt van ecologisch hypoallergeen wasmidddel. Optioneel kun je ook kiezen voor wasverzachter en het draaien van een voorwas.

Het gebruik van de textielwasserette is op eigen risico, staat meermaals op de machines. De wasserette is tevens voorzien van beveiligingscamera’s. Benieuwd hoe zo’n wasmachine precies werkt? Lees hier hoe een wasmachine bij een tankstation werkt.
zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?