In gesprek met SHOUQ, een streetfood restaurant met gerechten uit het Midden-Oosten

restaurant shouq zeist

Beeld: Gevel van restaurant SHOUQ © De Zeisterkrant, archief

Midden in het centrum van Zeist zit SHOUQ, een streetfood restaurant en cateringservice met gerechten uit het Midden-Oosten. Dit nieuwe restaurant dat zijn deuren vorig jaar mei opende, onderscheidt zich van de rest van het horeca aanbod aan de Slotlaan in Zeist. De Zeisterkrant wilde meer weten en ging in gesprek met eigenaren Daan en Oran.

“In oktober 2021 ontstond het idee voor SHOUQ tijdens een avondje whiskey drinken. Een leuk idee , maar onuitvoerbaar was de conclusie. Desalniettemin bleef het idee groeien”, vertelt Daan de Zeisterkrant. Dat het idee onuitvoerbaar zou zijn, bleek van korte duur want nog geen half jaar later viel het oog op een mooi pandje op de Slotlaan. SHOUQ ging van een onuitvoerbaar idee naar een realisatie.
“In oktober 2021 ontstond het idee voor SHOUQ tijdens een avondje whiskey drinken. Een leuk idee, maar onuitvoerbaar was de conclusie. Desalniettemin bleef het idee groeien”

Daan en Oran, twee vrienden die elkaar al meer dan tien jaar kennen, zijn nieuw in de horecawereld. Alhoewel, niet helemaal.“Oran heeft zijn roots in Israël liggen en is zodoende altijd bezig geweest met de keuken uit dat gebied. In zijn studententijd runde hij een cateringbedrijfje dat regelmatig falafel avonden organiseerden”, zegt Daan

LEES OOK:
Stan Zeist heropent op 5 oktober na maandenlange sluiting

One of a kind dat is het streetfood restaurant dat omringd wordt door veelal bourgondische eetcafés. En precies om die reden besloot SHOUQ zich te vestigen in Zeist, “Er komen veel mensen vanuit Utrecht in Zeist wonen. Ze hebben dan ook bepaalde verwachtingen van het horeca-aanbod, zoals ze gewend zijn in Utrecht. Dat aanbod is niet aanwezig in Zeist. Een gat in de markt dus!”, legt Daan ons uit.

Oran en Daan
Oran en Daan. © Restaurant Shouq

Wat maakt deze falafel nu zo bijzonder, vroegen wij ons af. “Onze falafel lijkt in de verste verte niet op de falafel die je in de supermarkt of op anderen plekken kunt krijgen. Vers, huisgemaakt, volgens traditioneel recept, boordevol verse kruiden en een geheime kruidenmix”, vertelt Daan. En dat kunnen we bevestigen. De Zeisterkrant ging langs voor een pita falafel en dat was een ware smaaksensatie. Falafel zoals het hoort te zijn, maar zoals je waarschijnlijk niet eerder geproefd hebt.
Onze falafel lijkt in de verste verte niet op de falafel die je in de supermarkt of op anderen plekken kunt krijgen. Vers, huisgemaakt, volgens traditioneel recept, boordevol verse kruiden en een geheime kruidenmix

En falafel is niet het enige dat SHOUQ in Zeist te bieden heeft, zo maken ze overheerlijke hummus en andere smaakvolle mezze gerechten. En dat is niet alles, vertelt Daan ons enthousiast “We verzorgen ook catering aan huis in de omgeving van Zeist en Utrecht. Wij komen de gerechten dan brengen, creëren een prachtige mezze tafel (tafel vol heerlijke gerechten uit het midden oosten) met eigen servies en kunnen desgewenst ook bijvoorbeeld de hapjes voor een borrel verzorgen“.

LEES OOK:
Lokaal Victoria Zeist review: “Samen Italiaans genieten”

Dat enthousiasme zien we ook terug bij Oran, die op zaterdagavond druk in de weer is om iedereen van pita´s te voorzien. Naast de rij klanten in de winkel, stromen ook de online de bestellingen binnen en dat is mooi om te zien. Restaurant en cateringservice SHOUQ is een echte aanwinst voor het centrum van Zeist!

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?