Lokaal Victoria Zeist review: “Samen Italiaans genieten”

lokaal victoria zeist review

Beeld: Sharing Dinner tijdens de review van Lokaal Victoria © De Zeisterkrant

Afgelopen zondag bracht De Zeisterkrant een bezoekje aan Lokaal Victoria, een knus restaurant aan de 1e Dorpsstraat in Zeist. Het restaurant staat bekend om haar uitgebreide menukaart en de mogelijkheid om met z’n tweeën te genieten van een Sharing Dinner. We schoven aan bij Lokaal Victoria om de gerechten én de sfeer te proeven.

Via een gezellig verlicht terras, wat aanvoelt als een binnentuin, lopen we naar de zijkant van het restaurant. Nadat we naar binnen zijn gestapt komt er direct een medewerker op ons af die ons naar een tafeltje begeleidt. We hebben de keuze: of ouderwets tegenover elkaar dineren of op een hoektafeltje naast elkaar genieten van het eten. We kiezen voor het laatste.
Nog voor we de menukaart krijgen, krijgen we een broodmandje met olijven, boter en olijfolie. Bij het serveren van dit voorafje van het huis, krijgen we de vraag wat we willen drinken. Een biertje van de tap moet gevolgd worden door een specifieke keuze, gezien er diverse mogelijkheden zijn.

voorafje van lokaal victoria
Broodmandje na binnenkomst. © De Zeisterkrant

De biertjes worden afgeleverd met daarbij de menukaart. Deze toont ons een gevarieerd aanbod van met name Italiaanse gerechten. Ons oog valt op het bijgevoegde Sharing Dinner menukaartje.

Om zeker te zijn van onze keuze leggen we de vraag voor bij de medewerker: “Of een burger van de kaart óf sharing dinner?” De keuze lijkt nogal vanzelfsprekend: “Sharing Dinner is echt super gezellig met heel veel lekkere hapjes! Ik zou daar voor kiezen” We volgen haar advies: antipasta vooraf, Tagliata di Manzo als hoofdgerecht en verschillende huisgemaakte desserts als toetje.
Sfeer: knus en warm met een knipoog naar Italië

Al bij het naar binnenstappen van het restaurant merken we op dat het knus en warm aanvoelt. De gedimde sfeerverlichting zorgt voor een rustig gevoel; evenals de muziek die op een aangenaam volume staat. Onze keuze om schuin naast elkaar te zitten lijkt een goede: het is even wat anders en we kijken half naar een schemerende dorpsstraat, half naar de gezelligheid binnen.

De citroenboompjes door het restaurant en citroenbloempot op de bar verraden de voorliefde voor Italië. En dat zou later bij het zien van de uitgebreidere wijnkaart extra benadrukt worden.

interieur lokaal victoria
Het interieur van Lokaal Victoria in Zeist. © De Zeisterkrant

Bediening: vriendelijk en informatief

Het personeel is onwijs vriendelijk. Tijdens ons bezoek wordt de dame die ons de tip gaf om te kiezen voor het gezamenlijke diner afgelost door een net zo vriendelijke jongen. We hoeven dan ook geen een keer te wuiven voor een extra drankje en krijgen ongevraagd nuttige informatie over wat we voorgeschoteld krijgen.
Zo krijgen we bij de eerste gang van het Sharing Dinner menu – antipasti – een enthousiaste rondleiding over het plateau. Toch wel fijn bij een plank met zeven verschillende hapjes.

Smaak: vers, gevarieerd en compleet

Het biertje wordt ingeruild voor een rode wijn. Op de menukaart staan drie populaire rode wijnen, met daaronder de notitie dat er ook een uitgebreidere wijnkaart is. Op deze kaart heb je keuze uit veel verschillende wijnen: sommige daarvan kunnen enkel per fles besteld worden.

Het Sharing Dinner menu blijkt een goede keuze voor een review: veel van de gerechten van de kaart worden namelijk geserveerd. De antipasti – bestaande uit vitello tonnato, burrata caprese, steak tartare, crostini pesto, fuet en truffelkaas, pittge gamba’s en tataki van tonijn – is een plank met rijkgevulde bakjes.
Veel is huisgemaakt, waaronder de pesto waar we de nog warme crostini’s mee in smeren. Elk bakje is voorzien van een eigen vorkje, waarmee kruising van smaken voorkomen wordt.

antipasti lokaal victoria zeist
De antipasti bij Lokaal Victoria Zeist © De Zeisterkrant

Hoewel de antipasti prima door zou kunnen als hoofdgerecht, smaakt het naar meer. En niet veel later komt dan ook de Tagliata di Manzo: twee gegrilde dry-aged entrecotes naast elkaar op een plank. Reeds in juiste dikte gesneden en voorzien van een dun dekentje Parmezaanse kaas, tomaatjes en oregano. Naast de entrecote krijgen we een bakje verse kruidenfrieten.

entrecote lokaal victoria zeist
Tagliata di Manzo © De Zeisterkrant

De entrecote is heerlijk gegrild, heeft heel veel smaak en is lekker mals. De combinatie met Parmezaanse kaas is een goede. Evenals het nestje van rucola waar de entrecotes op neergelegd zijn. De portiegrootte is perfect; we zijn zelfs een beetje verrast dat we twee entrecotes voorgeschoteld krijgen.
Dan het toetje: huisgemaakte desserts. Op een taartschaal ontdekken we vijf verschillende desserts: crème brûlée, appeltaart, carrot cake, ijs en een stukje chocolade met karamel. Ook dit is qua smaak weer heerlijk. Het tempo moet na enkele minuten wel versneld worden, om te voorkomen dat de taartjes het smeltende ijs absorberen.

lokaal victoria zeist dessert
De huisgemaakte desserts. © De Zeisterkrant

Prijs: Sharing Dinner is het meer dan waard

Dan de prijs. Voor Sharing Dinner vraagt Lokaal Victoria een prijs van € 39,- per persoon. Het blijkt slim om hier voor te kiezen vanuit een financieel oogpunt als je tóch van plan bent om nagenoeg dezelfde gerechten te bestellen. Wanneer je namelijk alles los zou bestellen betaal je € 46,- per persoon.

De prijs zelf is eerlijk, klopt en is op het gevoel naar verhouding. De kwaliteit is goed en de porties zijn groot. Na afloop zitten we niet vervelend bomvol, maar zijn we goed verzadigd. Kortom: de sharing dinner is het meer dan waard.
Conclusie: Samen Italiaans genieten

Lokaal Victoria is een mooi, gezellig en knus restaurant waar je rustig kunt eten. De sfeer is fijn, niet gehaast en laagdrempelig. Het gevoel van gezelligheid wordt versterkt door het vriendelijke personeel, dat trots lijkt te zijn op de gerechten die zij voorschotelen.

Op het uitgebreide menu staan met name Italiaanse gerechten. De kwaliteit van het eten is erg goed. Je proeft dat er met zorg ingrediënten geselecteerd zijn en dat huisgemaakte ingrediënten geen uitzondering zijn.

Ga je met z’n tweeën eten? Dan is het zeker aan te raden om te kiezen voor het Sharing Dinner menu. Het voelt aan als een uitgebreide proeverij met hapjes die allemaal op elkaar aansluiten. Daarbij is het ook nog eens een stukje goedkoper dan wanneer je alles los zou bestellen.
Kortom: Lokaal Victoria is een gezellig restaurant met lekker eten waar je samen kunt genieten van heerlijke hapjes voor een prima prijs.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?