Gemeente Zeist zoekt klussers voor eenvoudige isolatiemaatregelen

gemeente zeist isolatieklussers

© Gemeente Zeist

De gemeente Zeist en Mijn Groene Huis zijn op zoek naar vrijwilligers die inwoners met geldzorgen willen helpen bij het isoleren van hun woning. Het gaat om eenvoudige isolatiemaatregelen als het plaatsen van tochtstrippen, een brievenbusborstel of radiatorfolie.

De koude maanden komen er aan en hoge energierekeningen kunnen zorgen voor geldproblemen bij inwoners. De gemeente Zeist stelt daarom gratis isolatiematerialen beschikbaar, die geplaatst kunnen worden door klussers. “Want niet elke inwoner kan zelf bijvoorbeeld tochtstrippen, een brievenbusborstel, een waterbesparende douchekop of radiatorfolie plaatsen“, legt de gemeente uit. Inwoners met geldzorgen kunnen zich hiervoor aanmelden via de website van Mijn Groene Huis.
ZIE OOK:
Gemeente Zeist nodigt inwoners uit om mee te denken over duurzame energie

Hoewel het gaat om vrijwilligers, staat er wel een vrijwilligersvergoeding tegenover van 5 euro per uur. De klussers krijgen een korte training en gaan op pad met een ‘klusbus’ onder begeleiding van een professionele klusser. Gegadigden kunnen zich melden via een speciaal invulformulier.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?