Gemeente Zeist zoekt ‘helden’ voor kinderlintje

© Ter illustratie

De gemeente vraagt haar inwoners welk kind dit jaar een lintje verdient. Kinderen tussen de 4 en 18 jaar die woonachtig zijn in de gemeente Zeist of daar naar school gaan, kunnen genomineerd worden. De onderscheiding is een blijk van waardering voor kinderen die een bijzondere daad hebben verricht.

Ieder jaar wordt op 20 november, op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, het kinderlintje uitgereikt. “Kinderen of jongeren die het kinderlintje ontvangen hebben een prestatie hebben geleverd die van waarde is voor de samenleving, zijn bijzonder hulpvaardig voor hun medemens of zijn om een bepaalde reden een voorbeeld voor hun omgeving“, legt de gemeente uit.
Sportprestaties zijn uitgesloten: deze worden volgens de gemeente op een andere manier erkend. Vorig jaar ontving de toen zesjarige Mats uit Zeist het kinderlintje omdat hij regelmatig zwerfafval opruimt en geld inzamelt voor¬†Oekra√Įense vluchtelingen.

Kinderen kunnen aangedragen worden via de website van de gemeente Zeist. Een onafhankelijke jury besluit wie van de genomineerde kinderen een kinderlintje ontvangt. De jury bestaat onder meer uit de kinderburgemeester Yehailey Adawde en burgemeester Koos Janssen.

ZIE OOK:
Yehailey Adawde is de nieuwe kinderburgemeester van Zeist

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?