Mats Feen (6) uit Zeist krijgt eerste Zeister Kinderlintje

zeister kinderlintje

Beeld: Mats Feen ontvangt eerste Zeister Kinderlintje. © Gemeente Zeist

Mats Feen heeft afgelopen vrijdag het eerste Zeister Kinderlintje ontvangen. Het Kinderlintje werd vanmorgen in de klas van Mats op de Damiaanschool overhandigd door burgemeester Koos Janssen.

De zesjarige Mats steekt veel liefde, tijd en energie in het helpen van mens en milieu. Zo gaat hij vaak op pad in zijn buurt om zwerfafval te verzamelen. Ook trekt Mats zich het lot van vluchtelingen aan. Zo heeft hij een inzamelingsactie gehouden bij de Jumbo waarbij hij geld heeft opgehaald voor Oekra√Įense vluchtelingen. Van het opgehaalde geld heeft hij boodschappen voor hen gekocht.
BEKIJK OOK
Lief: Norah, Pepijn, Jukka en Moon zamelen pepernoten in voor de Voedselbank

Mats is volgens de gemeente Zeist en een voorbeeld voor andere kinderen in Zeist. Een vijfkoppige jury heeft Mats geselecteerd voor het lintje. “Mats geeft op een jonge leeftijd al heel veel om zijn medemens. En wij vinden het ongelooflijk knap dat hoe hij op die leeftijd omgaat met moeilijke onderwerpen als de oorlog in Oekra√Įne. Hij wilde meteen iets doen voor de vluchtelingen en hen uit de brand helpen. Dat vinden wij ongelooflijk daadkrachtig en stoer“, aldus jongerenraadslid Michaela Oostindie, voorzitter van de jury.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?