Gemeente Zeist zoekt 100 inwoners voor advies over jaarwisseling

gemeente zeist burgerberaad jaarwisseling

Slot Zeist met vuurwerk. © Gemeente Zeist

De gemeenteraad van Zeist wil weten hoe we in onze gemeente samen kunnen zorgen voor een jaarwisseling waar we ons met elkaar op kunnen verheugen. Om daar achter te komen wordt er burgerberaad gehouden, waar een advies opgesteld wordt. Maar, daar zijn wel 100 inwoners voor nodig, waarvoor de gemeente Zeist nu een oproep doet.

Een aantal gelote inwoners van Zeist krijgen rond 23 maart een persoonlijke uitnodiging in de bus om zich aan te melden voor dat Burgerberaad. Uit alle inwoners die zich aanmelden, loot de gemeente vervolgens 100 inwoners van 16 jaar en ouder.
Burgemeester Koos Janssen hoopt op veel aanmeldingen: “Ik hoop op veel aanmeldingen! De gemeente is altijd op zoek naar manieren om inwoners te betrekken bij belangrijke keuzes die gemaakt moeten worden. We maken graag gebruik van hun ervaringen en inzichten. Een burgerberaad is een vorm waarbij inwoners met verschillende achtergronden in gesprek gaan. Samen komen ze tot een gezamenlijk advies waar het hele burgerberaad vrede mee kan hebben. Het Burgerberaad gaat op zoek naar wat ons bindt“, aldus de burgervader.

ZIE OOK:
Gemeente wil dat iedereen in Zeist ‘mee kan doen’

Het burgerberaad, waar deze krant eerder over publiceerde, gaat van 8 mei tot 17 mei onder professionele begeleiding aan de slag. Het is niet de eerste keer dat er een burgerberaad georganiseerd wordt: in 2020 werd er onder de naam Inwoners Advies Commissie al eerder burgerberaad gehouden. “We kregen van de deelnemers toen heel veel positieve reacties terug. Men vond het een interessante, leuke, leerzame ervaring. Ik vertrouw erop dat het deze keer niet anders zal zijn. Dus hou de brievenbus in de gaten, er kan zo maar een uitnodiging op de mat vallen!“, aldus Janssen.

zeisterkrant nieuwsbriefElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Zeist in je inbox?